Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Tα...."χρυσά" βιβλία αντικαθιστούν τα "καθόλου" βιβλία...


Ή καθόλου βιβλία ή βιβλία με το ακριβότερο χαρτί της αγοράς...
Έτσι φαίνεται πως σκέφτεται το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας ή και η ίδια η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου...
Όπως αναφέρει το protorhema.gr o Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίων καταγγέλει το Υπουργείο Παιδείας ότι
ανέθεσε απευθείας αντί να προβεί σε διαγωνισμό πληρώνοντας έτσι πολύ περισσότερα...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «Πρόσφατα για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων, αντί να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπως ορίζεται από το νόμο, η κυβέρνηση επέτρεψε να συσταθεί μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (ανάθεσης) αγόρασε από τρεις ελληνικές εταιρείες 9.9915 τόνους χαρτιού έναντι του ποσού των 10.494.974, 000 ευρώ, πλέον φπα 23%, ήτοι 2.500, 000 ευρώ. Δηλαδή με την ακριβότερη, σχεδόν, τιμή της αγοράς.»

Σύμφωνα με υπολογισμό του Συνδέσμου Εκδοτών το Δημόσιο ζημιώθηκε περίπου 2.500.000, 00 ευρώ από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2.500.000,00 ευρώ από το ΦΠΑ που δεν θα κατέβαλλαν εάν γινόταν απευθείας εισαγωγή του χαρτιού από τον Ο.Ε.Δ.Β, ως είθισται.
«Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται οικονομικά και ο Έλληνας πολίτης έχει πλέον εξαθλιωθεί οι κρατούντες στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να ενεργού σα να μην έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές στη χώρας μας. Εξακολουθούν να στηρίζουν και να εξυπηρετούν ημέτερους, να συντηρούν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας επιλεκτικά χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς καμία σκέψη για μείωσης των δαπανών, οικονομία και χρηστή διαχείριση.» τονίζουν επιπλέον στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου