www.ithominews.blogspot.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Kάλεσμα ενότητας στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας



«φοβοῦνται τὰ λόγια ποὺ θὰ λέμε αὔριο ὅλοι μαζὶ» Τ.Λειβαδίτης
Απέναντι στο φόβο και στην απόγνωση που θέλουν να μας επιβάλουν
Απέναντι στην κοινωνική λεηλασία και τον κοινωνικό αυτοματισμό
Απέναντι στη συνήθεια της ανάθεσης και στην παθητικότητα
Απέναντι στον ατομισμό και στην πολυδιάσπαση με σημαία τη μοναδική αλήθεια, στο συντεχνιακό συμφέρον και στους τυφλούς κομματικούς βραχίονες
Φωτογραφία της Σίση Πλακονούρη.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας, αγωνιστικής δράσης και συσπείρωσης, σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε μαζί τις μάχες της επιβίωσης στην άνυδρη, γκρίζα εκπαιδευτική καθημερινότητα, της αξιολόγησης, των αγώνων σε αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του αυταρχισμού και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων .
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας για να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες, από τα μικρά και καθημερινά, μέχρι τα μεγάλα προβλήματα.
ΓΙΑΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Εμείς στην ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός και η διεκδίκηση των αιτημάτων μας, δεν είναι το μόνο πεδίο πάλης. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναπτύξουν τη συλλογική τους δράση, τόσο για τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τη στάση τους μέσα στις σχολικές τάξεις όσο και για τα ευρύτερα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που δεν μπορεί να αποτελούν μονοπώλιο των κομματικών μηχανισμών.
Απέναντι στο «νέο» σχολείο που πάνε να επιβάλουν κριτήριό τους δεν είναι οι ανάγκες των μαθητών, αλλά οι ανάγκες των δανειστών. Κριτήριό τους δεν είναι η σταθερή εργασία, αλλά η εργασιακή ευελιξία και ομηρία των εκπαιδευτικών.
Οι κεντρικές επιλογές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εκπορεύονται από την Ε.Ε. και τον Ο.Ο.Σ.Α. ,είναι η απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, η ευέλικτη σχέση υποταγής της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, ο ανταγωνισμός των σχολικών μονάδων – των εκπαιδευτικών – των μαθητών, η δημιουργία μηχανισμών συγκρισιμότητας και κατάταξης, η διαφοροποίηση προγραμμάτων και σχολείων.
Σε αντίθεση με τη λογική του ανταγωνισμού, υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όλοι μαζί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, μουσικοί, ξένων γλωσσών, πληροφορικάριοι, εικαστικοί, θεατρολόγοι, διαφυλάσσουμε την ενότητά μας και απορρίπτουμε συντεχνιακές λογικές σε βάρος κλάδων από όπου και αν προέρχονται.
Σήμερα χρειαζόμαστε νέους τρόπους κινητοποίησης και οργάνωσης του κινήματος σε αντιδιαστολή με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, με της νέας κοπής κυβερνητικούς συνδικαλιστές και τις μεταλλάξεις τους που δεν έχουν καμία διάθεση για συγκρούσεις. Σε αντίθεση με τις λογικές της γενικής καταγγελίας – στα λόγια ,αλλά όχι στην πράξη που μεταθέτουν στο μακρινό μέλλον την όποια αντιπαράθεση με το μνημονιακό καθεστώς και αρκούνται σε 24ωρες εθιμοτυπικές απεργίες διαμαρτυρίας.
Σας καλούμε στη συγκρότηση μιας πλατιάς κίνησης, που θα εκφραστεί και στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.
Στη συγκρότηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας για το σχολείο και μιας διαφορετικής εκπαιδευτικής πολιτικής.
ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ- ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
1) Αναδεικνύουμε την ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και από που προέρχεται και την καταδικάζουμε ( Κυβέρνηση(ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ) και ζητάμε την έξοδο μας από αυτά.
2) Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
3) Αγωνιζόμαστε για την ισχυροποίηση του Συλλόγου μας και την υπεράσπιση της ανεξάρτητης, αγωνιστικής φυσιογνωμίας του. Της ενότητας όλων των εκπαιδευτικών και της αγωνιστικής διεκδίκησης των συλλογικών μας συμφερόντων.
4)Συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες μας χωρίς καμία συνδιαλλαγή και υποχώρηση απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας που θα τους πολεμάει και θα τους υπονομεύει.
5)Λειτουργούμε δημοκρατικά, συλλογικά και ισότιμα , με αποφάσεις συμμετοχή όλων μας, με σεβασμό στην προσωπικότητα και στην ιδιαιτερότητα του καθενός.
Σας περιμένουμε το Σαββάτο 11 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα στο καφέ ΚΥΜΑ στην παραλία της Καλαμάτας
να συζητήσουμε,
να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας ,
να απαντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ
οι εκπαιδευτικοί της ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου