www.ithominews.blogspot.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Καυστικόν οξύ στoν πνευματικόν μας ανθώνα

Η ακατάπαυστος ανελλιπής αναφορά καθημερνώς  επί είκοσιν και πλέον ημέρες από τις Τηλεοράσεις και τα Ραδιόφωνα, μας δημιουργεί σωρείαν αποριών. Συνέβη ένα φρικτόν και  απάνθωπον μισογενές  διάβημα σε κάποιαν δεσποινίδα. Η αναφορά από τα  Μέσα Ενημερώσεως έπρεπε να είναι.
n  Επίθεση με καυστικόν υγρόν δέχθηκε δεσποινίδα στο πρόσωπον την ώραν που μετέβαινε στην εργασίαν της από  άγνωστην γυναίκα ήτις και αναζητείται.

Αυτό και μόνον . Τίποτε περισσότερον. Τα εκατοντάδες ρεπορτάζ από τις Τηλεοράσεις δεν προσέφεραν απολύτως τίποτε στην υπόθεση, η οποία ανήκει στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας  και η ενημέρωση του κοινού δεν είχε κανένα απολύτως νόημα όπως εγένετο.  Έπρεπε να επανέλθουν μετά το στάδιον της συλλήψεως με την  λιτήν φράση.
n  Συνελήφθη γυνή ύποπτος για την εξαπόλυση του καυστικού υγρού και ανακρίνεται.
Τίποτε περισσότερον. Μόνον αυτό ως είδηση.  Οι επισκέψεις στην περιοχή που διέμενε και οι αναφορές περιοίκων ουδόλως  ωφελούν, ούτε οι επισκέψεις στον  τόπον καταγωγής της και ερωτήσεις του κοινού περί αυτής.
Η τρίτη αναφορά στην υπόθεση, αλλά και  σε κάθε ομοίαν εγκληματικήν περίπτωση,  πρέπει να είναι μετά την απόφαση του Δικαστηρίου  και την επιβολήν ποινής. Τίποτε περισσότερον.  Τα εκτενή αποσπάσματα από την  δικογραφίαν όχι  μόνον  σ’ αυτήν την υπόθεση αλλά σε οποιαδήποτε άλλην με την οποίαν  ασχολούνται  τα ΜΜΕ δεν ωφελούν καθόλου και ενοχλούν τους ακροατές,  άλλους  δε τους εθίζουν στην ακρόαση  εκτενούς αναφοράς  επί πάσης μορφής εγκληματικών πράξεων. Αναμένουν κάποιοι εναγωνίως να ακούσουν λεπτομέρειες επί εγκλημάτων, ληστειών, ανθρωποκτονιών κλπ. Αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να περιορισθούν για λόγους  ηθικής, ηρεμίας των κατοίκων αλλά και για αποστροφήν του  κοινού  προς τα εγκλήματα. Όταν ο θεατής ακούει λεπτομέρειες για εγκλήματα, πρέπει να αλλάζει αμέσως Σταθμόν.
Η παρούσα υπόθεση με το καυστικόν υγρόν, ήτο στην άμεσην ενημέρωση από τις Τηλεοράσεις επί  είκοσιν ημέρες χωρίς να έχει δοθεί στην  δημοσιότητα  πρόοδος ερευνών από την  Αστυνομίαν. Τι έλεγαν;; Τίποτε. Μηρυκασμός εικασιών και ανιαρές επαναλήψεις, άκαιρες και ανουσιώδεις. Εκατοντάδες ώρες  στα δελτία ειδήσεων.
Αν αυτές τις ώρες εγένετο αναφορά στην Ελληνικήν Γλώσσαν και Γραμματικήν  και σε αναφορές αγνώστων λέξεων, όχι παλαιοτέρων αλλά της τρεχούσης  λεξικολογίας,  τότε οι  Έλληνες θα είχαν ωφεληθεί τα μέγιστα πνευματικώς και θα άρχιζαν να λατρεύουν την Γλώσσαν τους,  την οποίαν μάλλον μισούν αφού ανά πάσαν στιγμήν χρησιμοποιούν ξένες λέξεις!! Η ακατάσχετος χρήση ξένων λέξεων καθημερινώς άνευ ουσίας, αποτελεί εξαπόλυση καυστικού υγρού στον απέραντον ανθώνα της Ελληνικής Γλώσσης!!! Η καύσις γίνεται για τους αδαείς και  μη γνώστες της Γλώσσης μας.   Για τους θιασώτες  και λάτρεις η Ελληνική Γλώσσα είναι άκαυστος και ακατάλυτος!!
Αεί ανθούσα!                                

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου