www.ithominews.blogspot.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς



Οικοδομώντας Ενεργούς Πολίτες
4 Οκτωβρίου 2018

Η ομάδα Roots & Shoots Greece του Ινστιτούτου της Dr. Jane Goodall  σε συνεργασία με το British Council διοργανώνουν σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Roots & Shoots.
                 To Jane Goodalls Roots & Shoots («Ρίζες και Βλαστοί») είναι μία διεθνή κοινότητα, όπου παιδιά και νέοι αναλαμβάνουν διάφορες δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σε παιδιά και νέους κάθε ηλικίας ώστε να βρουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους. Το πρόγραμμα βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και των νέων και στην ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Συνίσταται από χιλιάδες νέους και παιδιά ανά τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τη ζωή της Jane Goodall , ώστε να κάνουν τον πλανήτη μας καλύτερο! Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα Roots & Shoots έχει εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία ανά τον κόσμο, σε πάνω από 140 χώρες και έχει περισσότερα από 150.000 ενεργές ομάδες. Στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος μπορεί κανείς να βρει την βάση δεδομένων με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και να αποκτήσετε μία ιδέα για το τι είδους πρότζεκτ μπορεί να κάνετε https://www.rootsandshoots.org/ .

To workshop  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την μη-τυπική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα Roots & Shoots υλοποιείται σε τέσσερα στάδια: «ενθουσιασμός», «χαρτογράφηση», «ανάληψη δράσης» και «εορτασμός» για τη πραγματοποίηση των δράσεων. Τα 4 στάδια μπορούν να εμπλουτιστούν με τη μέθοδο της «επίλυσης προβλήματος», η οποία παρουσιάζεται βιωματικά στο σεμινάριο. Μέσα από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων της επίλυσης προβλήματος και της λήψης απόφασης, αναπτύσσεται η κριτική σκέψη, που είναι και ο στόχος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως  «αγωγής του πολίτη».
Στόχος του εργαστηρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να προσεγγίσουν ανάλογα θέματα στην τάξη, εμπνέοντας τους μαθητές τους να αναλάβουν δράση!
Πρότζεκτ που θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία της Δρος Τζέιν Γκούντολ. Τα πρότζεκτ θα περάσουν από την επιτροπή του γραφείου μας και θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του ινστιτούτου www.rootsandshoots.org για να ληφθούν υπόψιν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στο σεμινάριο.

Ημερομηνία: Πέμπτη 4 Oκτωβρίου 2018
 Ώρα: 16.00
Παρουσίαση: Δρ Χριστίνα Νομικού, Έφη Δουβίτσα, Ειρήνη Παγίδα
Διεύθυνση: British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, 10673 Αθήνα
 Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 3692 361

Απαραίτητη η δήλωση Συμμετοχής στο: Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε απευθείας με την επίσημη εκπρόσωπο του Roots&Shoots Greece, Άννα Κατωγυρίτη: rsgreece@janegoodall.org

Ακολουθείστε μας στο στα Social Media
Facebook: @rootsandshootsGreece
Twitter: @rsGreece






Jane Goodall, who founded a research institute in her name in 1977, is an internationally recognized authority on the primate world. She's written books for adults and children, contributed to documentaries, and serves as a National Geographic explorer-in-residence, a United Nations peace messenger, and the president of Advocates for Animals. For her efforts to observe and preserve all species, Goodall has received honors and accolades from governments, nonprofits, universities, and professional organizations, including a medal from UNESCO and the French Legion of Honor in 2006. Her extensive research into the behavior of chimpanzees, which started in Africa in the 1960s and continues today, fundamentally altered scientific thinking about the relationship between humans and other mammals. Over the past 45 years, Goodall herself has also evolved — from steadfast scientist to passionate conservationist and humanitarian.  
For more info www.janegoodall.org
Η Δρ. Τζέιν  Γκούντολ θεωρείται  αυθεντία στον χώρο της πρωτευοντολογίας. Το 1977 ίδρυσε το φημισμένο πλέον ινστιτούτο ερευνών που φέρει το όνομα της. Έχει γράψει δεκάδες βιβλία τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία αρκετών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσω του National Geographic. Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ έχει λάβει πολλές τιμές και θέσεις κατα τη διάρκεια της καριέρας της οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών και Δέσποινα της Αυτοκρατορίας της Αγγλίας.  Λόγω της σημαντικής  της συνεισφοράς στον χώρο της περιβαλλοντολογίας και προστασίας της άγριας φύσης η Δρ. Γκούντολ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία καθώς και με τιμητικά διδακτορικά από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου.  Ένα από τα πιο γνωστά βραβεία που έχει λάβει είναι το «βραβείο Κιότο». Το ερευνητικό της έργο το οποίο αφορά τη συμπεριφορά και την οικολογία των χιμπαντζήδων, και το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, συνεχίζεται έως και σήμερα. Χάρη στα αποτελέσματα των παρατηρήσεων της η Δρ. Τζείν Γκούντολ τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας καθότι ήταν η επιστήμονας που απέδειξε πως οι χιμπαντζήδες μπορούν να  φτιάχνουν και  να χρησιμοποιούν εργαλεία, καθώς και ότι έχουν συναισθήματα. Έως τότε, πιστεύετο πως μόνον οι άνθρωποι είχαν αυτες τις ικανότητες. Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ, κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων εργασίας της, εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντολόγους και φιλάνθρωπους. Πλέον, ταξιδεύει πάνω από 300 ημέρες τον χρόνο σε κάθε γωνία του κόσμου μεταφέροντας το μήνυμα της για ειρήνη και ελπίδα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενθαρύννει τους νέους μέσω του προγράμματος Roots&Shoots.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου