www.ithominews.blogspot.com

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Με την ευκαιρία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ,
της ΗΜΕΡΑΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, ώρα 17.00 – Συναυλία-Παράσταση
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - «Ο Θούριος» - ПΑΙΑΝΑΣ των ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ
Μόσχα, 5 Μαρτίου 2020
            Αγαπητοί φίλοι,
Mε την ευκαιρία της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου «Φιλία» σάς προσκαλούν σε εορταστική εκδήλωση-συναυλία, αφιερωμένη στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, ώρα προσέλευσης 17.00 ώρα έναρξης 17.30 στην αίθουσα τελετών και συναυλιών του Kρατικού Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, επί της οδού 38, Ostozhenka str., Moscow, 2nd floor.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

  • Xαιρετισμoί επισήμων
  • Παράσταση-Συναυλία «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - «Ο Θούριος» - ПΑΙΑΝΑΣ των ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Έλληνα σκηνοθέτη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Ε.Π., Γιώργου Παναγόπουλου. Συμμετέχουν:
  • Οι Έλληνες καλλιτέχνες-ηθοποιοί: Еυγενία Ασλανίδου, Ιάσων Βροχίδης, Δώρα Γιαννίτση Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Κωφόπουλος, Δήμητρα Νταντή, Έλενα Παντζαρίδου, Γιάννης Πολίτοβ, Βασίλης Σαμούρκας, Аνατόλιι Φεόντοροβ-Θεοδωρίδης.
  • Θεατρικό Εργαστήρι Κ.Ε.Π., καλλιτεχνική διεύθυνση - Γιώργος Παναγόπουλος
  • Χορωδία Κ.Ε.Π., καλλιτεχνική διύθυνση – Ινέσσα Εφραιμίδου
  • Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π. [Συγκρότημα «Φιλοξενία» και αρχάριοι], καλλιτεχνική διεύθυνση – Φιόντορ Κοτένκο, Ευστάθιος Νικητόπουλος.
  • Μουσικό Συγκρότημα μουσικής Βαλκανίων, καλλιτεχνική διύθυνση – Ιλιά Σαϊτάνοβ, παίζουν οι μουσικοί: Мαξίμ Κάρπιτσεβ (κλαρίνο), Σόφια Κιμπρίκ (βιολί), Ιλιά Σαϊτάνοβ (φλάουτο), Мιχαήλ Χαριτόνοβ (κρουστά), Όλγα Πέρβοβα (ούτι), Αλέξης Ελλενίδης (λύρα).

 ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!   Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, ώρα προσέλευσης 17.00 ώρα έναρξης 17.30                     
Σας περιμένουμε:
Αίθουσα τελετών και συναυλιών του Kρατικού Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, επί της οδού 38, Ostozhenka str., Moscow, 2nd floor.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ/ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.  info@hecucenter.ru , hcc@mail.ru  και στην πλατφόρμα καταχώρησης του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας  https://forms.gle/zacby5tYtz7DgkCRA 
Θερμή παράκληση να έχετε μαζί σας τα διαβατήριά σας. Θα χρειαστούν κατά την είσοδο στο Πανεπιστήμιο.
Για περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα +7 495 7084809/10, καθώς και να αντλείτε ενημέρωση από τους Δικτυακούς Τόπους των φορέων μας www.hecucenter.ru και  www.greekmos.ru
             Σας περιμένουμε!   
Μόσχα, 5 Μαρτίου   2020
Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου 2020,   
έπεται συνέχεια
Μουσικά-Θεατρικά Δρώμενα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. τον Μάρτιο_ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ__ΜΥΗΣΙΣ

ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – MYΗΣΙΣ
συναυλία "Στους κήπους της μάγισσας Αρμίδας"
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 7.00 μ.μ.
Μικρή Αίθουσα Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας
13/6,  Bolshaya Nikitskaya, metro stations «Ohotny Ryad»,
«Biblioteka imeni Lenina», «Arbatskaya»
Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σάς προσκαλούμε σε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό μουσικό-θεατρικό δρώμενο, σε ένα μοναδικό ελληνο-ρωσικό εγχείρημα του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), που εντάσσεται στον μουσικό-καλλιτεχνικό κύκλο "Μπαρόκ. Αριστουργήματα και ανακαλύψεις".

Μουσική – Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, Χένρι Πέρσελ, Νικόλο Πορπόρα, Νίκος Ξανθούλης.

Συμμετέχουν:
Νατάλια Βλαντίμκιρσκαγια (μέτζο σοπράνο)
Αντόν Ζαράγιεβ (βαρύτονος)
Δώρα Γιαννίτση (δραματική ηθοποιός, Ελλάδα-Ρωσία)
Νίκος Ξανθούλης (αρχαϊκή λύρα, συνθέτης, Ελλάδα) 
Συγκρότημα μπαρόκ μουσικής - Tempo Restauro
Μουσικός-καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος – Μαρία Μαξιμτσούκ
Σύμβουλος φωνής – Γκαλίνα Μιχέγιεβα

Στο καινούργιο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα "ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ- MYΗΣΙΣ" επιχειρείται ένα συναπάντημα αποσπασμάτων της αρχαίας, κλασικής, δραματουργίας και μουσικών αριστουργημάτων της μπαρόκ όπερας, η οποία, με τη σειρά της, αντλεί την θεματική της από την αρχαία μυθολογία. Κατά τη διάρκεια της μουσικό-θεατρικής βραδιάς γίνεται ένα πάντρεμα της δραματουργίας από διάσημες μπαρόκ όπερες με το περιεχόμενο και τη θεματική  του δραματικού πρωτοτύπου του. Θα παρουσιαστούν ποιήματα της γνωστής Ελληνίδας ποιήτριας Σαπφούς, αποσπάσματα από έργα των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευρυπίδη, κααθώς και σκηνές από τις τραγωδίες «Ευμενίδες», «Τρωάδες»,  «Αντιγόνη». Συνάμα, οι μπαρόκ συνθέσεις θα ενωθούν με τη μουσική του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη και εκτελεστή αναβιωμένης αρχαϊκής λύρας Νίκου Ξανθούλη, ο οποίος μεταβαίνει στη Μόσχα ειδικά για να λάβει μέρος στη  συναυλία.   
Μαζί με εκλεκτούς και διακεκριμένους συνεργάτες, την μαέστρο, αρχιμουσικό του Μουσικού Θεάτρου «Στανισλάφσκι & Νεμιρόβιτς-Ντάντσενκο» Μαρία Μαξιμτσούκ, την ορχήστρα Μουσικής Μπαρόκ «Tempo Restauro», τους τραγουδιστές-σολίστ της όπερας Ναταλία Βλαντίμιρσκαγια και Αντόν Ζαράγιεβ και τον Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξανθούλη,   επιχειρούμε να μυήσουμε το κοινό, μέσα από μία σύνθεση λόγου και μουσικής, στα κείμενα, που δίκαια συγκαταλέγονται στους θησαυρούς της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς με τεράστιας σημασίας, πανανθρώπινα, διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα για τον άνθρωπο, την θέση-στάση-πάλη του απέναντι στον εαυτό του, στην κοινωνία, στο θείο, στο πεπρωμένο.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !!!
Κρατήσεις εισιτηρίων:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου