www.ithominews.blogspot.com

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!

<!--[if !mso]-->
-
<!--[endif]-->

2020-06-12_17-27-56
2020-07-10_18-30-03        
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!
με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής
πλατφόρμας zoom
 Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020, ώρα 19.00
2020-06-12_17-38-01
Μόσχα, 4 Αυγούστου 2020
Αγαπητοί φίλοι,
Mε ιδιαίτερη επιτυχία, με δυναμική, παλμό, εκφραστικότητα, ειλικρίνεια, αμεσότητα και με άπλετη θετική ενέργεια, που διαπερνούσε δέκτες, πομπούς και συνιστώσες της 3ωρης διαδικτυακής μας συνεδρίας, συνεχίσαμε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 την τέταρτη προβολή του καινούριου εγχειρήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., το  ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!, στο πλαίσιο του οποίου Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.


Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!
Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς πάντα είμαστε δίπλα και συνδράμουμε στη διερμηνεία !!!  

Κατά την τρίτη προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ παρουσιάσαμε το ντοκιμαντέρ  «Ανάμεσα σε δύο πατρίδες» του διακεκριμένου  Έλληνα σκηνοθέτη, μετρ του ντοκιμαντέρ, Χρήστου Καρακάση, με τον οποίο μάς συνδέει μακρόθεν γνωριμία, σταθερή και ειλικρινής φιλία !!!

 

Αναλυτικότερα για τον σκηνοθέτη κατωτέρω.
Με το πέρας της προβολής είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε όχι μόνο τον εξαιρετικό Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση, αλλά και την πάντα ουσιαστική, πολυγραφότατη και ταλαντούχα σεναριογράφο-συγγραφέα Βασιλική Κάππα, καθώς και τον κεντρικό ήρωα του ντοκιμαντέρ, τον Ιλία Μισύρη, που μοιράσθηκε μαζί  μας τα βιώματα μιας ολόκληρης ζωής, ζώντας στην  ξενιτιά στη Φινλανδία.    
Αναπτύχθηκε έντονος ουσιαστικός διάλογος και επικοινωνία, οι συμμετέχοντες στην συζήτηση μοιράστηκαν με το κοινό εμπειρίες, συναισθήματα και εντυπώσεις από την διαδικασία των γυρισμάτων,  από τη θεματική του ντοκιμαντέρ, από την μεταξύ τους σύμπραξη !!!

Αγαπητοί φίλοι,
Τίποτα δεν υποκαθιστά την άμεση ανθρώπινη επικοινωνία ! 
Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Καρακάση, την Βασιλική Κάππα, τον Ιλία Μισύρη για τη συμμετοχή τους, για αυτήν την ειλικρινή ζεστή βραδυά επικοινωνίας, που μάς χάρισαν απλόχερα, ευχαριστούμε και εσάς, που ήσασταν μαζί μας απόψε στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!
Την προβολή-συνεδρία μας δύνασθε να παρακολουθήσετε στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στους εξής συνδέσμους
https://youtu.be/pQ8b8X6txqI  
καθώς και
στους κάτωθι συνδέσμους στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook
https://www.facebook.com/teodora.giannitsi/videos/3258658350888428/
https://www.facebook.com/teodora.giannitsi/videos/3258755914212005/
https://www.facebook.com/teodora.giannitsi/videos/3258792287541701/
https://www.facebook.com/teodora.giannitsi/videos/3258807980873465/
https://www.facebook.com/teodora.giannitsi/videos/3258842997536630/

Συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, την επόμενη συνάντησή μας για την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2020, ώρα 19.00 Για με τις ταινίες του Χρήστου Καρακάση «Οι εραστές της τέχνης» και «Μορφογένεση».

Κατωτέρω παρατίθεται αναλυτική ενημέρωση για τον σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση, το έργο του και εν γένει το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα.

2020-06-12_17-27-56
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! - Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος !!!

 

Хρήστος Ν. Καρακάσης

2020-07-10_18-10-10

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός.
Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film and theatre direction.
Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ιδρυτής των εκδόσεων κουίντα και της κινηματογραφικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ Production . Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές οικολογικό και επιστημονικό πανόραμα της ΚΟΥΙΝΤΑ. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου. Αρθρογραφεί στο filmmaker και στο koyinta art emagazine.
«ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»
Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Χρήστου Ν. Καρακάση.
Έτος παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 65
2020-07-23_16-36-15
Σύντομη περίληψη:
Έλεγα να σας διηγηθώ μια ιστορία για τις δυο πατρίδες μου και πώς βρέθηκα ανάμεσά τους. Η πρώτη μου πατρίδα είναι εκείνη που με γέννησε, η δεύτερη πατρίδα μου είναι αυτή που με υιοθέτησε σιγά-σιγά, γιατί ίσως να ήθελε να μου αλλάξει και τον τρόπο σκέψης και να με δοκιμάσει, για να διαπιστώσει άμα είμαι αντάξιος της αγάπης της και της εμπιστοσύνης της. Μ’ άρεσε πάντοτε να ταξιδεύω μακριά. Κι ήτανε κι αυτό το μοτίβο που είχα μέσα μου να βγω και να γνωρίσω άλλους ανθρώπους. Το ταξίδι σου δίνει την ευκαιρία να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Ειδικά όταν ταξιδεύεις μόνος σου. Η πορεία αυτή άρχισε 7 χρονών, όταν η οικογένειά μας αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της εξορίας, επί χούντας, γιατί μας ξεσπιτώσανε απ’ το σπίτι μας στο Ξυλόκαστρο κι απ’ τη θάλασσά μας και μας στείλανε στα βουνά της Τρίπολης για 7 χρόνια. Δυσμενή μετάθεση τη λέγανε τότε την εξορία. Πιστεύω ότι ήτανε σημαντικό γιατί μ’ έβαλε στην πορεία από μικρό κι έπαιξε ρόλο αργότερα στην απόφασή μου να εγκαταλείψω τις σπουδές μου στην Ελλάδα και να ψάξω να βρω τον κόσμο το δικό μου, έξω απ’ τα σύνορα της Ελλάδας.  Ήταν ένα είδος διαφυγής.
Ηλίας Μισύρης
2020-07-23_16-37-59
Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Η Ιδέα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για ανθρώπους που έχουν βρει μια άλλη πατρίδα  ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Όταν γνώρισα τον Ηλία Μισύρη ,αμέσως θέλησα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την ζωή του. Με συγκίνησε το γεγονός ότι το ταξίδι που ξεκίνησε ο Ηλίας άρχισε στα 7 του χρόνια. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την ιστορία του, και πώς  βρέθηκε στη Φινλανδία, για να ανακαλύψει σε ξένο τόπο την ίδια του την πατρίδα. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στο Ξυλόκαστρο, εκδιώχθηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, εξόριστη επί εφτά χρόνια στα βουνά της Τρίπολης. Τα χρόνια αυτά τον καθόρισαν σημαντικά. Εγκατέλειψε τις σπουδές του και ταξίδεψε εκτός Ελλάδας, βρίσκοντας στη Φινλανδία, μια δεύτερη πατρίδα. Εκεί βίωσε έντονα τα φιλελληνικά αισθήματα του φινλανδικού λαού, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε τον πολιτισμό της χώρας που τον «υιοθέτησε». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Ηλίας Μισύρης, «από ένα σημείο και μετά επήλθε η ανοστιά. Όχι ανοσία, αλλά ανοστιά. Δεν υπήρχε ο νόστος. Ο νόστος που έχεις ως ξένος σε ξένη χώρα. Υπήρχε κάτι το οποίο σε έκανε να σου λείπει η Ελλάδα όταν είσαι στη Φινλανδία και να σου λείπει η Φινλανδία όταν είσαι στην Ελλάδα»..Κατάφερε αυτήν την αρνητική συγκυρία να την μετατρέψει σε θετική θέση στην ζωή του! Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια την κινηματογραφικής διαδικασίας μπήκαμε όλοι οι συντελεστές σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Το εξαίρετο κείμενο της Συγγραφέως Βασιλικής Κάππα γεννήθηκε μέσα από μια σύνθεση λυρικότητας και φιλοσοφικής θεώρησης. Η Βασιλική ακολούθησε όπως όλοι μας αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που ένα έργο το κάνει ξεχωριστό. Να είναι απλό ,να αφορά την ανθρώπινη φύση και να μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το αύριο κτίζοντας το παρόν ζώντας στο σήμερα, και αναπολώντας και κρίνοντας το χτές !!!
Χρήστος Ν. Καρακάσης
To Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ  Μεγάλου Μήκους -“Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65min  HD WIDE ήδη έχει προβληθεί στα εξής κάτωθι κινηματογραφικά γεγονότα:
  • Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ουΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011
  • Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου
           (Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία, Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)
  • Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011
         Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας Ελλάδας,
  • Ρέθυμνο  31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών
  • Προβολή στο Parnu Estonia 7/4/2012
  • 14o Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012
  • Προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
  • Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 28/4/2014
  • Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel δέκα προβολές έτος 2016
  • Προβολή στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στα πλαίσια του Δεύτερου
           Ελληνο-Φινλανδικού Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” 28-30 Οκτωβρίου 2016
           Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού
           και    Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμό
  • Προβολή στην Αγγλία 12 Δεκεμβρίου,2016 στο Lecture Theatre,      
           Creative Edge Building , Οργάνωση Edge Hill Media department
  • Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα. Διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».
2020-07-10_18-21-02
Συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, την επόμενη συνάντησή μας για την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2020, ώρα 19.00 Για με τις ταινίες του Χρήστου Καρακάση «Οι εραστές της τέχνης» και «Μορφογένεση».
2020-06-12_17-27-56
Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού
Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Σάς περιμένουμε !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html
2020-06-12_17-46-27
2020-06-12_17-46-53
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center
Отказаться от рассылки
<!--[if mso]-->
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου