www.ithominews.blogspot.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

2020-08-17_13-39-29

2020-12-28_16-42-14

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

Μόσχα,  15 Φεβρουαρίου  2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 (έναρξη 12.00 ώρα Μόσχας). Στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωμάτη, το Ρωσικό Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών - RUDN διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση, αφιερωμένη στο Αφιερωματικό Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021.

Ομιλία της δ/ντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, διδάκτορος ιστορίας Δώρας Γιαννίτση και επίτιμης καλεσμένης της εκδήλωσης με θέμα: λλάδα-Ρωσία: κοινές σελίδες ιστορίας ΄ οι Έλληνες στην ιστορία της Ρωσίας".

 

Τη διάλεξη, στη ρωσική γλώσσα, δύνασθε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/omilia_tis_dntrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi_didaktoros_istorias_doras_giannitsi__me_thema_elladarosia_koines_selides_istorias__oi_ellines_stin_istoria_tis_rosiasrosiko_panepistimio_filias_ton_laon__rudn_20210210_.html

 

 

Κατωτέρω παρατίθεται το αναλυτικό ПРОГРАММА της εκδήλωσης:

  • Ομιλία της δ/ντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, διδάκτορος ιστορίας Δώρας Γιαννίτση, με θέμα: - "Ελλάδα-Ρωσία: κοινές σελίδες ιστορίας ΄ οι Έλληνες στην ιστορία της Ρωσίας".
  • Ομιλία του Αλεξάντερ Τσερνόβ, διδάκτορα ιστορικών επιστημών, λέκτορα στο Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών - RUDN, επιστημονικού συμβούλου της ταινίας «Ιωάννης Καποδίστριας. Ρωσική μοίρα» - "John Kapodistrias. Russian Destiny", αφιερωμένης στη μοίρα του διακεκριμένου διπλωμάτη, υπουργού εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας και πρώτου προέδρου των Ελλήνων, Ιωάννη Καποδίστρια.
  • Προβολή ταινίας «Ιωάννης Καποδίστριας. Ρωσική μοίρα».

 

Επίσης παρατίθεται χαιρετισμός της δ/ντριας του Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση με την ευκαιρία επετειακών εορτασμών του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών – RUDN.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/xairetismos_tis_dntrias_toi_kep_doras_giannitsi_me_tin_eikairia_epeteiakon_eortasmon_toi_rosikoi_panepistimioi_filias_ton_laon__rudn.html



Αγαπητοί φίλοι,

 

Σάς προωθούμε ενημέρωση σχετικά με εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί απόψε, Δευτέρα 15/02/2021, ώρα Ελλάδος 19:00 (ώρα Μόσχας 20:00).

Αναλυτικότερα:

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Λαϊκό Πανεπιστήμιο»

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι!

Σε περίπτωση που δεν καταφέρατε να γραφτείτε  στη γραμματεία της Ευξείνος Λέσχης,

Σας στέλνω το ling της εκδήλωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 15/2/2021 στις 19.00

 

https://youtu.be/Na2HdXEzTTk 

 

Πατήστε το  ling στις 19.00 και περιμένετε την έναρξη.

 

Σας ευχόμαστε Καλή Διασκέδαση!!!

 

«Το Ποντιακό θέατρο στη Γεωργία κατά την περίοδο 1922-1937».

Ομιλήτρια: Κανδυλίδου Αικατερίνη

Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Βαλκανικών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του Οικονομικού Παν/μίου της Αγίας Πετρούπολης, απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ. 


Αγαπητοί φίλοι,

 

Σάς προωθούμε ενημέρωση σχετικά με εκδήλωση του Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη-ΔΕΦΝΚ, εκπρόσωπος για τη Ρωσία της οποίας είναι το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικότερα:  

Καλησπέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης Πολιτισμού και Ιστορίας της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τη συνεργασία της Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη που οργανώνεται  από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, στις 9.00 το βράδυ και θα γίνει διαδικτυακά .

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι:

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη (Β' Μέρος) «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα»

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:
http://www.ipaheraklion.gr/2021/02/blog-post.html?fbclid=IwAR2i3iufB3c-hb8o71UVltDDSwtaD5bp6l52Ebe_2_o7wRyYA_BY5hKUL8Q

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωσή να δηλώσουν στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μανόλη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ (ipa.tdherakleiou@gmail.com ή mzax@otenet.gr) τη συμμετοχή τους, για να λαμβάνουν σε προσωπικό μήνυμα τους κωδικούς συμμετοχής τους (ανώτατο όριο συμμετοχής τα 100 άτομα).
Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Σοφία Νταλαμπέκη

Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ

Ειδική Σύμβουλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τα Σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας

Website: http://amis-kazantzaki.gr/

Fb:      http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr/

Κινητό:  +30 6937 427898


Ιανουάριος 2021. Απονομή στη δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση από το Διεθνή Λογοτεχνικό Φόρουμ για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – World Literary Forum for Peace and Human Rights του τιμητικού τίτλου της «Πρέσβειρας της Ειρήνης».

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη διακεκριμένη Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και εκλεκτή φίλη, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ) Εύα Πετροπούλου-Λιανού για την ευγενική της εισήγηση και σύσταση. Ό,τι καλύτερο και φωτεινότερο στη ζωή μας για όλο τον ΚΟΣΜΟ !!!

 

Είμαστε, ειλικρινά, πεπεισμένοι ότι πρόκειται για άλλη μία συλλογική μας επιβράβευση!

 

Η δράση μας στο σύνολό της είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας , που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...».  

 2020-06-05_12-52-34

2021-01-12_17-12-17

 2020-06-05_12-52-34 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε, στα εδάφια «Βιβλιοθήκη» και «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» να μυηθείτε στο εικονογραφημένο ιστορικό και βιογραφικό μυθιστόρημα του Βαλεντίν Μπογκντάνοφ «Ο Δήμαρχος του Πιατιγκόρσκ “Ναϊτάκης”»-"Pyatigorsk head of Naitaki".


http://www.hecucenter.ru/gr/library/istoriko_kai_viografiko_mithistorima_toi_valentin_mpogkntanof_o_dimarhos_toi_piatigkorsk_natakis.html

http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/istoriko_kai_viografiko_mithistorima_toi_valentin_mpogkntanof_o_dimarhos_toi_piatigkorsk_natakis.html

Αναλυτικότερα:

 Επισυνάπτεται το εικονογραφημένο ιστορικό και βιογραφικό μυθιστόρημα του Βαλεντίν Μπογκντάνοφ «Ο Δήμαρχος του Πιατιγκόρσκ “Ναϊτάκης”»-"Pyatigorsk head of Naitaki". Κατωτέρω παρατίθεται σημείωμα του ίδιου του συγγραφέα.

 

Το μυθιστόρημα λαμβάνει χώρα το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα στα Καυκάσια Μεταλλικά Νερά, πόλη του Καυκάσου «Μινεράλνιγιε Βόντι». Οι κύριοι χαρακτήρες του μυθιστορήματος είναι τρεις Καυκάσιοι Έλληνες εστιάτορες και ξενοδόχοι Naitaki: ο πατέρας Pyotr Afanasevich και οι γιοι του Yegor και Alexei. Άλλοι χαρακτήρες στο μυθιστόρημα είναι η φρουρά και οι επισκέπτες στα νερά του Καυκάσου, καθώς και Ρώσοι έποικοι και Karachais που ζουν κοντά στο Kislovodsk, ορειβάτες διαφόρων φυλών Adyghe.

Η ιστορία των εμπόρων Ναϊτάκη συγκρίθηκε με τα σημαντικά γεγονότα του Καυκάσου Πολέμου, καθώς και με τη χαρακτηριστική κατάσταση στα μεταλλικά νερά του Καυκάσου. Στην ιστορία του μυθιστορήματος, χρησιμοποιήθηκαν αναμνήσεις από την επιδρομή στο Κισλοβόντσκ από δεκαπέντε εκατοντάδες Circassians το 1836. Σημειώστε ότι αυτή η επιδρομή άφησε το σημάδι της στο διάσημο μυθιστόρημα του M.Yu Lermontov.

 

Σύμφωνα με τις αναμνήσεις, μια ξαφνική επίθεση στην πόλη απωθήθηκε με μυστηριώδη ευκολία. Κατάφεραν να κάνουν ένα μόνο πυροβολισμό από το κανόνι του φρουρίου Kislovodsk, και οι επιτιθέμενοι έφυγαν. Όπως έμαθαν αργότερα, επιτεύχθηκε μια γρήγορη νίκη γιατί στην αρχή της επίθεσης πυροβολήθηκε ο αρχηγός των τσίρκων. Το πώς συνέβη αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακριβώς. Εκφράζω και τεκμηριώνω την υπόθεση ότι οι έμποροι του Ναϊτάκη και οι άνθρωποι τους συμμετείχαν σε αυτό. Συμμετείχαν επίσης στο στρατιωτικό συμβάν στο Κισλοβόντσκ το 1850 υπό τον κυβερνήτη του Καυκάσου Βοροντσόφ λίγο πριν από την άφιξη του κληρονόμου στο θρόνο, Αλέξανδρος Β.

Αυτή τη στιγμή, το Ναϊτάκι ασχολήθηκε με την εντατική βελτίωση του Μινεράλνιγιε Βόντι - KMV. Στη συνέχεια, ειδικότερα, το κτίριο του ξενοδοχείου ανακατασκευάστηκε στο Κισλοβόντσκ και στην αυλή του χτίστηκαν δύο κτήρια και μια νέα κουζίνα. Είναι ενδιαφέρον ότι μετά από αυτό ο αρχιτέκτονας Upton άρχισε να χτίζει τη διάσημη γκαλερί Narzan στο Kislovodsk.

Οι Ναϊτάκι υπήρξαν μαινήκες, ένδοξοι προστάτες των τεχνών. Για τη γενναιοδωρία τους, τούς απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο για Χρήσιμα Έργα. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι οι έμποροι Ναϊτάκι χρηματοδότησαν το ήμισυ της κατασκευής της φυλακής Pyatigorsk και επέκτειναν την εκκλησία της πόλης με δικά τους έξοδα. Η Ναϊτάκη βοήθησε επίσης στον εξοπλισμό της εκκλησίας του Κισλοβόντσκ.

Ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή των εμπόρων του Ναϊτάκι ήταν η εκλογή του μεγαλύτερου από αυτούς, του Αλεκέι Πετρόβιτς, ως δήμαρχου του Πιατιγκόρσκ την περίοδο 1858-60.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το 1858 ο επικεφαλής Aleksey Petrovich συμμετείχε, μαζί με τον Άγιο Ignatius (Brianchaninov), στα εγκαίνια του νεόκτιστου τούνελ στο Pyatigorsk Gap. Αυτή η πρώτη ευλογία των μεταλλικών νερών του Καυκάσου σηματοδότησε την αρχή της σύγχρονης γιορτής του ανοίγματος της θερινής περιόδου σπα.

Μετά το τέλος του πολέμου του Καυκάσου το 1864, στους εμπόρους του Πιατιγκόρσκ της δεύτερης συντεχνίας “Ναϊτάκη” απονεμήθηκε ο τιμητικός κληρονομικός τίτλος του «επίτιμου πολίτη» της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι ο εγγονός του Alexei Petrovich, αλλά δεν έχω καμία τιμή να είμαι επίτιμος πολίτης, καθώς είμαι απόγονος από την πλευρά της μητέρας μου. Ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι, χαίρομαι που μελετώ την ιστορία των προγόνων που δοξάζουν την πατρίδα. Υποστηρίζομαι από την ελπίδα ότι η μνήμη αυτών των εξαιρετικών ανθρώπων δεν θα χαθεί.


 

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

2021-01-12_15-25-36

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 2021-01-12_16-46-48

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

2021-01-12_16-47-48

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2020-11-23_17-15-08

7_d7c7d4a3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
  • 2020-08-17_13-33-52
  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

8_c6c03550

2020-08-17_13-55-02

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

9_6b81f276

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2020-12-09_12-52-18

 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

 

2020-12-09_12-32-06

2020-12-09_12-52-18 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-01-25_16-49-57

2020-07-16_17-32-45

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου