www.ithominews.blogspot.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ζ΄ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ”



28, 29, 30/11/2018
Ζ΄ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
“ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ”
Αμφιθέατρο Aula, Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΤΙΜΗΤΙΚΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Ε. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας
Ένωση Ελλήνων Φυσικών
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Σωματείον ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Φρυκτωρίες
Νέα Γνώση
Λόγος Α-Ω


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ: 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ 10.30), ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 09.00 ΤΟ ΠΡΩΙ (ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ)
Σας παραθέτουμε κάποιες γραμμές λεωφορείων που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν
608-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Την γραμμή αυτή επιλέγουν οι περισσότεροι φοιτητές καθώς διασχίζει πλέον, αν όχι τη μισή, τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της Αθήνας. Ξεκινάει από την οδό Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι, περνάει από την Πατησιών και το Πολυτεχνείο, συνεχίζει στην Ακαδημίας, (κοντά στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο»), και τη λεωφόρο Βασ.Σοφίας. Στην συνέχεια κάνει στάση στον Ευαγγελισμό, όπου το περιμένουν και οι περισσότεροι φοιτητές, ανεβαίνει την Παπάγου και την Παπαδιαμαντοπούλου και φτάνει στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Τώρα δεν έχετε παρά να προχωρήσετε λίγο ευθεία, έπειτα δεξιά και θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι τη Φιλοσοφική!
250-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΑΘ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
(ΚΥΚΛΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΚΗ)

Είναι ίσως, μαζί με το εσωτερικό και το 251, η πιο ξεκούραστη επιλογή, καθώς κάνει στάση ακριβώς έξω από τη Φιλοσοφική. Και το καλλίτερο; Περνάει από τον Ευαγγελισμό αλλά και από όλες τις Σχολές!
Ακόμη, το 250, μπορεί να συνδυαστεί ωραιότατα και με τα λεωφορεία: 203 (ΚΑΡΕΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)) ή 054 (ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ)
251 –ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) ΣΧΟΛΙΚΗ
Ξεκινάει από το μετρό της Κατεχάκη, ενώ μπαίνει στην Πανεπιστημιόπολη από την πύλη της Καισαριανής. Δεν περνάει από όλες τις Σχολές, ξεκινάει από τη Θεολογική, κάνει στάση ακριβώς έξω από τη Φιλοσοφική και κάνει τέρμα στο Τμήμα Μαθηματικών.
230-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κεντρικές οδοί που διασχίζει είναι Συγγρού, Αμαλίας, Χαριλάου Τρικούπη, Αλεξάνδρας, Μεσογείων (έξω από το Παίδων), ενώ ακολουθεί το 608 στην Παπάγου! Κάνει τέρμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, λίγο πριν τη στάση του 608.
140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Σε συνδυασμό με το Εσωτερικό λεωφορείο και το 250 στην Κεντρική Πύλη, βολεύει κατοίκους Γλυφάδας, Ελληνικού, Αλίμου, Αργυρούπολης , Ηλιούπολης, Βύρωνα και Παγκρατίου. Επιπλέον, από την αφετηρία του περνά από Πολύγωνο, Γηροκομείο, Κατεχάκη, Στρατιωτικό Νοσοκομείο Παίδων και Λαϊκό. Προσοχή: είτε έρχεστε από Πολύγωνο είτε από Γλυφάδα, κατεβαίνετε στις Φοιτητικές Εστίες για την ανταπόκριση με το Εσωτερικό λεωφορείο που σας πηγαίνει μέχρι τη Φιλοσοφική.
221 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Αν δείτε ότι δεν προλαβαίνετε το 250, μη διστάσετε, πάρτε το 221! Από Ευαγγελισμό είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από το 608. Περνάει από Ακαδημίας, Σύνταγμα (κοντά στον κήπο) και συνεχίζει Ευαγγελισμό, Κάραβελ, Ευφρονίου. Ακολουθεί δηλαδή τη διαδρομή του 250, με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπαίνει από την Πύλη, όπως θα περιμέναμε, αλλά συνεχίζει Ιλίσια, κάνοντας τέρμα αρκετά κοντά στη Φιλοσοφική. Από εκεί και πέρα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το πλήθος, να ανεβείτε μια τεράστια ανηφόρα, κ θα βρείτε τη Φιλοσοφική στο δεξί σας χέρι.
220 – ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Όπως και το 221 κάνει τέρμα αρκετά κοντά στη Φιλοσοφική. Περνάει από Ακαδημίας, Σύνταγμα , Ευαγγελισμό και περνάει από την εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου περνώντας χαμηλά από τα Ιλίσια. Αφετηρία και τέρμα είναι το ίδια, γι’ αυτό σχεδόν πάντα θα υπάρχει ένα λεωφορείο που θα σας περιμένει με τη λήξη των μαθημάτων.
Εσωτερικό Λεωφορείο
Η Πανεπιστημιούπολη είναι μεγάλη... Μην επιχειρήσετε να τη διανύσετε με τα πόδια, γι’ αυτό υπάρχει το Εσωτερικό Λεωφορείο! Περνάει απ’ όλες τις Σχολές και βολεύει όλους όσοι μένουν Παγκράτι, Καισαριανή αλλά και φοιτητές από τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης. Έχει δρομολόγια από τις 6:00 έως τις 20:00 με συχνότητα 15’ έως τις 14:00 και 20’ έως τις 20:00. 
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αίθουσα Τρίτση
Ώρα 18.00-20.00

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
¨Η Ελληνιστική Φιλοσοφία: Άνθρωπος και Κοινωνία¨

Α΄ ΜΑΘΗΜΑ
-Εισαγωγή στην ελληνιστική κοινωνία
-Οι μορφές του Επίκουρου και Επικουρείων μαθητών του στην αρχαία γλυπτική. Η ζωγραφική αναπαράστασή τους.
-Οι ηδονές και η απόλαυσή τους κατά τον Επίκουρο

Εισηγητές:
Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Φιλοσοφίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Eύη Σαραντέα, ζωγράφος, φαρμακοποιός
Φίλιππος Νικολόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προεδρεύει ο καθηγητής Μουσικής Ακουστικής - Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σπυρίδης

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου