www.ithominews.blogspot.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Αν δεν δούμε τα λάθη μας, σαν λαός, δεν θα πάμε μπροστά


Ο γάλλος απεσταλμένος του Λουδοβίκου, που ισοπέδωσε την αρχαία Σπάρτη και μερικές ακόμα αρχαίες ελληνικέ πόλεις, το έκανε μόνος του; με τα δικά του χέρια; Ή πλήρωνε έλληνες και ελληνικά χέρια γκρέμισαν, ακρωτηρίασαν και ξερίζωσαν;
Ο βρετανός Ελγιν, με τα δικά του χέρια ξερίζωσε τις μετώπες στον Παρθενώνα; Ή πλήρωσε έλληνες και ελληνικά χέρια γκρέμισαν, ακρωτηρίασαν και ξερίζωσαν;
Ποιος καθορίζει την καθημερινότητα μας ;;;
Δυο εκατομμύρια έλληνες υποφέρουν από τον θόρυβο και την ηχορύπανση. Από ποιους προκαλείται ο θόρυβος; Από το ευρώ, τους ευρωπαίους και τον χριστιανισμό; Ή από ελληνικά χέρια και μυαλά;
Υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στα πρόθυρα κατάρρευσης από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα (εξατμίσεις), υπάρχουν συνάνθρωποι μας που είναι με συνεχείς πονοκέφαλους ταχυπαλμία και σφίξιμο στο στήθος λόγο της ηχορύπανσης. Ποιος προκαλεί την ηχορύπανση; Οι ευρωπαίοι και το ευρώ;
Ένα πολύ υψηλό ποσοστό ελλήνων πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από έλληνες και αυτό έχει να κάνει από την απλή καθημερινότητα έως και εμπορικές συναλλαγές.  Ποιος φταίει για αυτό;
Ποιος έφτιαξε το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα; Ποιος το στηρίζει; Ποιος έκανε τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις παροχές, δωράκια και μίζες; Ποιος έκανε τα κρατικά δάνεια μέσω ομόλογων, καταθέσεις σε Ευρώπη και εξωχώριες εταιρίες; Ποιος έκανε τις επιδοτήσεις 4χ4 και σαμπάνιες σε σκυλάδικα; Το ευρώ και η Ευρώπη ή μήπως αποκλειστικά και μόνο ελληνικά χέρια;
To εθιαγε έχει χάσει και ξεχάσει τον σκοπό του που είναι τα προβλήματα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και η εύρεση λύσεων και έχει μετατραπεί σε μεταβατικό στάδιο ερευνητών προς τα πανεπιστήμια. Είναι και αυτό κόλπο των ευρωπαίων;
Η δεη προσέφερε σχεδόν δωρεάν ρεύμα στους εργαζόμενους της που είχαν την δυνατότητα να καίνε τα κλιματιστικά σε 24ωρη βάση. Όσον άφορα δε τους συνδικαλιστές αυτά που ακούγονται προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Η ολυμπιακή ήταν ένα καταφύγιο διορισμών και μια πολυτελής απασχόληση για τους ιπταμένους. Όσον αφορά τα δωρεάν ταξίδια εργαζομένων και συγγενών των εργαζομένων και των πολιτικών, είχε καταντήσει κυριολεκτικά εθνικός αερομεταφορέας.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μπορούσαν να αφήσουν ένα φάκελο σε εκκρεμότητα για μήνες ή και χρόνια αν δεν έπαιρναν ‘τέλη κυκλοφορίας’ και που κανείς δεν τους ενοχλούσε.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που εκμεταλλευόντουσαν την απίστευτη γραφειοκρατία προς δικό τους όφελος ενώ μπορούσαν να συμβάλλουν στο να πετάει αυτή η χώρα. Ήταν βαλτοί από τους ευρωπαίους;;;
Έχουμε μια δημόσια διοίκηση φτιαγμένη να ευνοεί δικηγόρους και μηχανικούς.
Ζήσαμε και ζούμε ένα πάρτι με τα φάρμακα τις εταιρείες και τους γιατρούς (φυσικά, όχι όλους).
Κάθε μέρα ακούγαμε για τις υπερτιμολογήσεις σε κάθε έργο.
Και όσοι ζούσαμε σε αγροτική περιοχή βλέπαμε τους αγρότες μας που την μια μέρα ράντιζαν και την άλλη έκοβαν.
Όλα αυτά κανονίστηκαν από τους ευρωπαίους;;; όλα αυτά μας ανάγκασαν οι ευρωπαίοι να τα κάνουμε;;;
Και η Αξιοκρατία αναδείχθηκε ποτέ από κάποιο πολιτικό κόμμα; Όχι. Φταίνε γι αυτό οι ευρωπαίοι;
Όποιος πει ναι, είναι απλά ηλίθιος ή βαλτός.
Μια σκόπιμη στρέβλωση της Αλήθειας
Ακούμε συχνά να κατηγορούν την Ευρώπη και το ευρώ. Ακούμε συχνά να λένε: μας στραγγαλίζουν οι Γερμανοί.  
Και μια άνευ κόπου υιοθέτηση από την μάζα
Και εύκολα, χωρίς καμία σκέψη, χωρίς κριτική διάθεση, χωρίς κόπο και κριτική το υιοθετεί η μεγάλη πλειοψηφία. Ξεχνάμε με ευχαρίστηση όλα τα παραπάνω και  αναζητούμε πρόθυμα αλλού τους φταίχτες. Ξεχνάμε γρήγορα και πρόθυμα την καθημερινότητα που είναι ένα βάσανο για όλους μας και ευχαρίστως ψάχνουμε αλλού τους ενόχους.
Ποιον εξυπηρετεί αυτό;
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι (η πλειοψηφία) έχουν στρέψει τα βέλη τους στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία και λένε: να, να αυτοί φταίνε, αυτοί μας στραγγαλίζουν, αυτοί μας αναγκάζουν.
Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί βαθύτατα το πολιτικό σύστημα. Δείχνει άλλους ενόχους και αποενοχοποιείται το ίδιο και μπορεί έτσι να συνεχίζει να υπάρχει ακάθεκτο.
Και είναι το πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα μετατρέποντας της σε πολιτικό φέουδο του έκαστου πολιτικού κόμματος που κυβερνούσε, καταστρέφοντας την δημόσια διοίκηση, κομματικοποιώντας ολόκληρο το κράτος, μετατρέποντας το σε μια απέραντη αρένα πελατειακών συναλλαγών.
Ποιος φταίει γι αυτό;;;

Οι ψηφοφόροι. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ανάδειξη των πολιτικών κομμάτων και του κυβερνώντος κόμματος. Συνεπώς οι άμεσα υπεύθυνοι είναι οι πολίτες. Με ιθύνοντες νους τους πολιτικούς.
Η Ελλάδα δεν έχει απελευθερωθεί ποτέ πραγματικά από το 1821
Είναι υπόδουλη του λαϊκισμού, του πελατειακού κράτους, του δούναι και λαβείν ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς.
Πρέπει να κατανοήσουμε τα λάθη μας σαν λαός
Πρέπει να κατανοήσουμε τα λάθη μας σαν λαός και πρέπει να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, αν θέλουμε να προοδεύουμε. Μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στους ξένους.
Οι ευρωπαίοι από το 1974 και μετά
Έχουν ρίξει πολλά δισεκατομμύρια  για εκσυγχρονισμό και υποδομές; και οι δικοί μας, δεν τα έκαναν παροχές ; δεν τα έκαναν καταθέσεις στο εξωτερικό;
Και για τα ελαιόδεντρα και τα λεμόνια το γάλα και τα αμπέλια δεν φταίνε οι ξένοι. Τα λεμόνια είναι πάνω στα δένδρα και κανείς δεν πάει να τα μαζέψει. Είναι δικό μας το θέμα. Αναφορικά με το ελαιόδεντρο η ραθυμία της κεντρικής διοίκησης ήταν πάντα τέτοια που βρέθηκαν πανεπιστήμια στο εξωτερικό και χαρτογράφησαν το ντι εν ει στην καλαμών και την καταχώρισαν σαν δική τους. Ενώ με τα αμπέλια και το γάλα όταν πας αδιάβαστος στην Ευρώπη θα υπογράψεις ότι σου σερβίρουν και αποδεικνύεται από την μαρτυρία για το πρώτο μνημόνιο, ότι ουδείς βουλευτής το είχε διαβάσει.
Και τα καπνά όπως και όλα τα φυτά και λαχανικά και δένδρα, συχνά αλλάζουμε ποικιλίες και προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις των καταναλωτών, έτσι  και η καπνοπαραγωγή έμεινε πίσω όπως πολλά πράγματα. Όλες οι ποικιλίες και οι σπόροι είναι εισαγόμενοι. Φταίνε οι ευρωπαίοι που δεν έχουμε ένα σοβαρό σποροπαραγωγικό οίκο;
Όμως, γνωρίζετε την ιστορία του Μαλκότση;  Είναι η τρανταχτή απόδειξη πως ένα υπουργός έβαλε ταφόπλακα στην ελληνική βιομηχανία γεωργικών ελκυστήρων.
Βλέπουμε και ακούμε πολιτικούς και …. είμαστε ικανοποιημένοι;;;
Ημέρα Σαββάτο, στο 1ο ολύμπια φόρουμ στην αρχαία ολύμπια. Στο βήμα είναι ο βουλευτής Ηλείας του συριζα κος Μπαλαούρας, ο οποίος εκείνη την στιγμή έλεγε: ευλογημένος τόπος η Ηλεία άλλα έχει περιέργους ανθρώπους ;;;;;;;;;; !!!!!!!!!
Και μετά μίλησε ο Αραχωβίτης και μερικοί υφυπουργοί και κομματικά στελέχη. 
Ο Αραχωβίτης δεν ξέρει να μιλάει, μερικές διαπιστώσεις εκστόμισε τίποτε άλλο. Και όλοι του κομματικού συστήματος μπορούν να μιλάνε για ώρες χωρίς να λένε τίποτε επί της ουσίας.  Αλλά αυτό προφανώς δεν μας ενοχλεί, ούτε καν μας απασχολεί. Αρκεί να αναδειχτεί και εκλεγεί ο δικός μας βουλευτής. Τίποτε άλλο από εκεί και πέρα δεν έχει σημασία.
Άλλα και οι σύμβουλοι  των υπουργών δεν είναι συνήθως  κομματικοί ή παιδικοί φίλοι ή συγγενείς; χωρίς κατάρτιση, με αποτέλεσμα πάνε οι υπουργοί στις Βρυξέλες χωρίς να έχουν ιδέα από πραγματικά μεγέθη νούμερα και προβλήματα και υπογράφουν ότι τους σερβίρουν οι άλλοι. Και έχουμε την μαρτυρία για το πρώτο μνημόνιο, ουδείς το διάβασε.
Οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ
Οι ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ έχουν στρατηγικά συμφέροντα και αυτό το γνωρίζουμε και αυτό που τους ενδιαφέρει  είναι να είμαστε στο μαντρί. Αλλά μέχρι εκεί. Το αν έχουμε μια σωστή δημόσια διοίκηση ή θα έχουμε υποδομές ή θα έχουμε ανάπτυξη ούτε επεμβαίνουν ούτε δίνουν κατευθύνσεις απλά γελάνε μαζί μας. Προσπάθησαν πριν μερικές δεκαετίες και εκτοτε εγκατέλειψαν.
Και μην ξεχνάμε ότι και το σχέδιο Μάρσαλ και τα δις της ευρωπαϊκής ένωσης ήταν για να φτιάξουμε την οικονομία μας και το κράτος μας αλλά κάποιοι τα έκαναν δώρα, παροχές, καταθέσεις και μίζες. Και βεβαίως ήρθαν μετά οι πολιτικοί και είπαν: να, ήταν σχέδιο των ευρωπαίων για να μας καταστρέψουν. Σου δίνω εγώ 1.000.000 ευρώ για να φτιάξεις την επιχείρηση σου να την εκσυγχρονίσεις άλλα πας και τα τρως στα μπουζούκια και τα σκυλάδικα, αγοράζεις 4χ4 και κάνεις καταθέσεις στο εξωτερικό ΚΑΙ ΜΕΤ Α βγαίνεις και λες ότι φταίω εγώ που σου τα έδωσα.
Γνωρίζετε για τους αμερικανούς τεχνοκράτες που μετά τον β ππ και λίγο μετά τον εμφύλιο έδωσαν μια συνταγή εξορθολογισμού στην ελληνική κυβέρνηση για την δημόσια διοίκηση και βεβαίως και αυτή πετάχτηκε στα σκουπίδια; Δεν εξυπηρετούσε το πολιτικό σύστημα.
Για την κατάντια της παιδείας για την διαφθορά στην δημόσια διοίκηση για την καθημερινότητα μας φταίνε οι ξένοι ;;; μην είμαστε υπερβολικοί.
Για το κλείσιμο των βιομηχανιών και της ναυπηγοεπισκευαστικής ποιος φταίει;;  οι συνδικαλιστές. Με την βοήθεια του Παπανδρέου του ενδιάμεσου. Κανείς άλλος.
Ποιος έταζε διορισμούς για ψήφους;;; σχεδόν όλοι οι βουλευτές από το 74 μετά και ειδικά στα χρόνια του πασοκ και της νδ. Ποιος διορίζει καρανικες και αφήνει απ έξω καταρτισμένους επιστήμονες;;; οι ξένοι ;;;;
Υπάρχει ένα βιβλίο για την ανάπτυξη που στηρίχτηκε σε έξι χιλιάδες άρθρα και εκατοντάδες συνεντεύξεις και που εσταλη σε κόμματα και πρόσωπα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, κανείς δεν  πήρε ένα τηλέφωνο τον συγγραφέα για να ακούσουν την άποψη του.
Υπάρχει μια πλήρη μελέτη για την εθνική αγροτική πολίτικη αλλά κανείς μα κανείς δεν έχει τηλεφωνήσει στον συγγραφέα, ούτε σύλλογος, ούτε πολιτικός, ούτε αγρότης, κανένας, για να ζητήσουν την άποψη του. Φταίνε οι ευρωπαίοι για αυτή την αντίληψη και συμπεριφορά;; 
Δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί μας, είναι άνθρωποι καθημερινοί σαν και εμάς που θέλουν απλά να βολέψουν τους δικούς τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν και να αναζητήσουν την αλήθεια.
Είναι δικό μας το πρόβλημα
Είναι δικό μας το πρόβλημα. Και φαίνεται από τις προτιμήσεις στις διάφορες εκπομπές και σήριαλ. Φαίνεται στην καθημερινότητα από την συμπεριφορά εκάστου από εμάς. Όταν ψηφίζουμε πολιτικούς που φέρθηκαν ανήθικα, που εξυπηρετούν και διορίζουν ενάντια σε κάθε ηθική και κάθε κριτήριο, τότε επικροτούμε την διαφθορά, τις  παροχές και τις μίζες.
Και το σημαντικότερο, το θίγουν εδώ και δεκαετίες, πολλές δεκαετίες, από τον προηγούμενο και τον πιο προηγούμενο αιώνα, άνθρωποι του πνεύματος όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Μυριβήλης, ο Σούτσος. Άρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος φταίει.
ΕΕ και ΗΠΑ έχουν ευθύνες, όμως αλλού
Σχεδόν όλοι αυτοί - με ελάχιστες εξαιρέσεις - έχουν καταστρέψει εκατοντάδες 
εκατομμύρια ίσως δισεκατομμύρια ζωές με αυτές που θα αναπαράγονταν. Όλος ο πλανήτης είναι γεμάτος πληγές εξαιτίας τους. 
Ακόμα και σήμερα βουίζουν βόμβες τους σε όλες τις ηπείρους. Ποδηγετούν, χειραγωγούν
εκβιάζουν, επιβάλλουν και βεβαίως έχουν τους Εφιάλτες και τους Γούσηδες και τους δωσίλογους τους για να κάνουν τις δουλειές τους.
Στην τελική όμως, Τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν.
Όμως, οι έλληνες γιατί δεν κοιτάζουν τα δικά τους;
Γιατί οι έλληνες δεν κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα και τουναντίον τρέχουν και γίνονται σκυλάκια και υποτελείς (οι πολιτικοί μας πάντα) στους ξένους. Και οι ψηφοφόροι στους πολιτικούς.
Θα έπρεπε να ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια και εγωισμό σαν έθνος και αντιθέτως φερόμαστε και συμπεριφερόμαστε σαν παλιάτσοι και σαν ζητιάνοι και χωρίς καμία αξιοπρέπεια.
Ισχυρή οικονομία και συνεπώς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και στήριξη του δημογραφικού. Τόσο απλά. Όμως όλα αυτά περνούν μέσα από τους θεσμούς: Παιδεία, δικαιοσύνη, σκεπτόμενοι πολίτες.
Και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι έλληνες τα λάθη τους. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε οι άνθρωποι του πνεύματος, να καταλάβουμε τα λάθη μας, τα λάθη που μας οδήγησαν άδω ώστε να μην ξαναγινούν. ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε κάτι σαν επανάσταση σκέψης. Κάτι που θα κάνει τα μυαλά των ελλήνων να πάρουν μπροστά και να αρχίσουν να δουλεύουν και να σταματήσουν 
να καταπίνουν αμάσητα όλα αυτά που διοχετεύουν φερέφωνα και μαλακισμένες εκπομπές εξηλιθίωσης.
Δηλαδή στόχος θα πρέπει να είναι: η αντίληψη των λαθών μας και η παύση της εξηλιθίωση.
Και δεν είναι η Δραχμή Πανάκεια
Όσοι ισχυρίζονται ότι με την δραχμή θα έχουμε ανάπτυξη είναι ψεύτες και απατεώνες. Σκέπτονται μόνο την καλοπέραση τους και την τσέπη τους. Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το ότι δεν μιλανε καθόλου για την διαφθορά και την σήψη στον δημόσιο τομέα.
Όλοι αυτοί επιλέγουν την δραχμή και αδιαφορούν για τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν εδώ: την διαφθορά, το πελατειακό κράτος και την αυτοκτονική συμπεριφορά των ελλήνων, το βόθρο της διαφθοράς και της αρπαχτής.
Και τέτοια μυαλά είναι εχθρός της αλήθειας και της ανάπτυξης, είναι εχθρός του ελληνικού πνεύματος.
ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ
Φτιαγμένος να γεννά ήρωες, πολεμιστές, φιλοσόφους και αγίους τώρα παράγει αγράμματους και αμόρφωτους, ανίκανους να σκέπτονται στοιχειωδώς, αραχτούς σε ένα καναπέ με τις ώρες να βλέπουν πνευματικά σκουπίδια.
ΑΝ ΔΕΝ
Δούμε τα λάθη μας και τον τρόπο ζωή μας δεν φτάνουμε στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου