www.ithominews.blogspot.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

25η προτεινόμενη παράσταση – «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών» του Δημήτρη Γιαννουκάκη

 

ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ,

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 Μόσχα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί φίλοι,

Όσο μένουμε σπίτι, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, μυούμεθα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε ένα νέα εγχείρημα, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Στο πλαίσιο του καινούριου μας αυτού εγχειρήματος, ως εικοστή πέμπτη συνεχόμενη παράσταση, προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει την παράσταση «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Γιαννουκάκη.

 2020-09-23_11-51-05

Δημήτρης Γιαννουκάκης 

Ο Δημήτρης Γιαννουκάκης  (18991974) ήταν Έλληνας χρονογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής. Ασχολήθηκε επίσης με τη συγγραφή θεατρικών έργων και τη δημοσιογραφία.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1899 στην Αθήνα και ήταν γιος του επίσης θεατρικού συγγραφέα Μιχαήλ Γιαννουκάκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τη δεκαετία του 1930 άρχισε να συνεργάζεται με εφημερίδες της Αθήνας ως χρονογράφος, σχολιογράφος σατιρικού περιεχομένου, ενώ δημοσίευε και ποιήματά του. Έγραψε περίπου 240 έργα, εκ των οποίων 60 μυθιστορήματα τα οποία δημοσίευσε στις εφημερίδες με τις οποίες συνεργαζόταν. Όταν ήταν 21 ετών, το 1920, έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο Ζητείται δεσποινίς, και έκτοτε έγραψε πολλά έργα, ενώ υπήρξε και μεταφραστής έργων των ΣαίξπηρΜολιέρου και Ροστάν στα ελληνικά. Επίσης μετέφρασε ελληνικά ποιήματα στα γαλλικά.

 2020-09-23_11-51-26

Η μεγάλη ποσότητα των έργων που δημιούργησε είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη ποιότητα τους, ωστόσο αυτό δεν κατέστη αρκετό για να του στερήσει τις επιτυχίες. Η ευρηματικότητα των κειμένων του, αλλά και η έλξη τους προς το κοινό, τον έκαναν κυρίαρχο στη σκηνή του ελαφρού θεάτρου για αρκετά χρόνια. Επίσης συνέβαλε στη διαμόρφωση της νεοελληνικής θεατρικής τεχνικής και γλώσσας. Μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικάγαλλικά και γερμανικά, ενώ κατείχε θέσεις στο συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1974 στην Αθήνα και τάφηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

 2020-09-23_11-51-45

 

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ –

 «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών»»

του Δημήτρη Γιαννουκάκη

 Έτος: 1986

Θεατρική σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος

Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος

Διασκευή: Κώστας Ασημακόπουλος

Σκηνικά - κοστούμια: Παύλος Μαντουδής

Μουσική επιμέλεια: Ζακ Μεναχέμ

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ιάκωβος Ψαρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλα Καφαντάρη, Φώτης Γκαβέρας, Πωλίνα Γκιωνάκη, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Ελένη Κρίτα, Ειρήνη Λεοντάρη, Γιάννης Μαραγκός, Σπύρος Μισθός, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρία Πολυκάρπου.

Πλοκή:

Κεντρικό πρόσωπο το έργου ο Γεράσιμος Προκόπης που είναι ιδιοκτήτης εκδοτικής επιχείρησης που δεν πηγαίνει πολύ καλά, έχει τέσσερις κόρες σε ηλικία γάμου και θέλει να τις παντρέψει. Μια απ’ αυτές θέλει να την παντρέψει με το γιο ενός φίλου του, αλλά οι υπόλοιπες τρεις έχουν τις αντιρρήσεις τους. Στο τέλος όμως, όλες θα αποκατασταθούν και μαζί με αυτές και η γεροντοκόρη αδελφή του Γεράσιμου.

http://www.katiousa.gr/politismos/theatro/theatro-ti-deftera-to-spiti-ton-tessaron-koritsion-tou-dimitri-giannoukaki/

 2020-09-23_11-52-06

Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στους εξής συνδέσμους στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:       

https://archive.ert.gr/66818/ - μέρος 1

https://archive.ert.gr/66823/ - μέρος 2

 2020-07-10_18-21-02

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi__to_spiti_ton_tessaron_koritsion_toi_dimitri_giannoikaki.html

 

Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!! 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

 

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep_2020.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html

2020-07-21_19-04-09

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου