www.ithominews.blogspot.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

«Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυοτόπου μας.

                                                                 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

Μόσχα, 30 Νοεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί φίλοι,

Όσο μένουμε σπίτι, αν και ήδη όχι απαραίτητα, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, το γνωστικό μας πεδίο, να αποκτούμε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα, να παραμένουμε σε φόρμα. Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! 

Παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δράσεις μας, διαλέξεις, λέσχες λόγου και  επικοινωνίας, μυούμενοι στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας τελευταίων ετών, ήτοι κύκλους διαλέξεων, ημέρες Ελλάδας και διαδραστικά αφιερώματα, εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, επιστημονικές-λογοτεχνικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις !!! Σε όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις μας, προτείνουμε να μυηθούν στο θησαυρό και τον πλούτο του Ελληνικού Κόσμου, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, περιηγούμενοι στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυοτόπου μας.

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας και ειδήσεις μας των τελευταίων ημερών !!!

24 Νοεμβρίου 2020, ώρα 20.00. Τηλεοπτικό κανάλι «Top secret». Eκπομπή «Οι καιροί μας 2.0» - πρεμιέρα με θέμα «Ρωσία-Ελλάδα 2021».

 

Καλεσμένη η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., Δώρα Γιαννίτση. Δημοσιογράφος ο Μαξιμιλιάν Μποροβίκ.

 

Την εκπομπή δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο διαδίκτυο

 https://yandex.ru/efir?fbclid=IwAR1BvFBIZRfMPCjYcQ4C9p18o3Lcl0nM-PgY1VoscJ9-7vAAuytcX2cwqZQ&stream_channel=275&stream_id=41581c9d94cacdee935566a10f039212

 

 2020-12-01_11-48-28

2020-12-01_11-49-39

 

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσει ότι στις 5 Νοεμβρίου 2020 στην πινακοθήκη "ArtBaza" στην πόλη Sergiev Posad (ευρύτερη Περιφέρεια Μόσχας), το πλαίσιο στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Καλλιτεχνική Διπλωματία» -  "Art Diplomacy", εγκαινιάσθηκε η έκθεση Ελλήνων και Ρώσων εικαστικών "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ".

2020-12-01_11-59-09

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Προεδρικό Ίδρυμα Επιχορηγήσεων, το Κοινωνικό Ίδρυμα «Προφήτης», την Περιφερειακή Διοίκηση της Πόλης του Sergiev Posad, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru ), τη Ρώσο-Ελληνική Ένωση Εικαστικών (με πρόεδρο τον ομογενή μας εικαστικό Παύλο Αρζουμανίδη), την Ένωση Ζωγράφων Μόσχας (επιμέλεια - Τατιάνα Μπάμπουσκινα), καθώς και τους Ρώσους ζωγράφους, που συμμετέχουν στο ρωσο-ελληνικό καλλιτεχνικό-εκθεσιακό εγχείρημα "Οδύσσεια για την Πηνελόπη".

Η σκοπιμότητα του εγχειρήματος «Καλλιτεχνική Διπλωματία» -  "Art Diplomacy" έγκειται στον καλλιτεχνικό-δημιουργικό διάλογο, στην αλληλεπίδραση και ανταλλαγή εμπειριών της καλλιτεχνικής-εικαστικής κοινότητας, καθώς και στη φιλοξενία στη Ρωσία εκθέσεων και έργων τέχνης από διάφορες χώρες, προκειμένου να εμπλουτιστεί το κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ανάδειξη της λαϊκης διπλωματίας μέσα από τη γλώσσα της εικαστικής τέχνης.

2020-12-01_12-00-14

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 8 Ελλήνων και 17 Ρώσων καλλιτεχνών, σε αυτή συμμετέχουν οι εξής κάτωθι εικαστικοί: τα μέλη της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών Παύλος Αρζουμανίδης, Ιρίνα Σταρζενέτσκαγια, Μαρίνα Κάμπις, οι Έλληνες εικαστικοί, ομογενείς και Ελλάδιτες, Λεονίντ Καντελάρης,  Ξένια Καντελάρη, Μιχάλης Βακαλούλης (Vakas), Γιώργος Τόλης, Νικόλαος Σπανός, Βασίλης Πάσιος, οι Ρώσοι εικαστικοί, που μετέχουν στο εικαστικό εγχείρημα «Οδύσσεια για την Πηνελόπη», Τατιάνα Μπάμπουσκινα, Σβετλάνα Βούτσεν, Όλγα Καζεμιάκινα, Γιελένα Επιφάνοβα, Αλφιγιά Σιρίνσκαγια, Όλγα Μελγκουνόβα, Όλγα Σαμοβσκάγια, καθώς και οι εικαστικοί από ενώσεις ζωγράφων της Μόσχας και της Ευρύτερης Περιφέρειας της Μόσχας Αντόν Στριζένκο, Μιχαήλ Τιχανόβσκι, Ίγκορ Κουν, Μαρίνα Αμπράμοβα, Νικολάι Άνουτσιν, Νατάλια Ποκρόβσκαγια, Γκεόργκιι Ποκρόβσκι, Βερονίκα Ζότοβα.

 

Στα έργα των καλλιτεχνών με έντονα, μεστά χρώματα, μεταδίδεται πνεύμα ελληνικό, μεθυστικά αρώματα, ήχοι, μελωδίες, γεύσεις, Ελλάδας, μεταφέρονται οι απαστράπτοντες ακτίνες του ελληνικού ήλιου, ο μαγευτικός άνεμος, τα δελεαστικά γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα στα έργα των καλλιτεχνών αντικατοπτρίζεται ο εσωτερικός κόσμος των ίδιων των εικαστικών, η ειλικρινής, αβίαστη, ανιδιοτελής αγάπη τους για τον Ελληνικό Κόσμο, για μία χώρα εκπάγλου φυσικού κάλλους και απύθμενης πολιτισμικής κληρονομιάς.

 

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που κατορθώσαμε να πραγματώσουμε το συγκεκριμένο εγχείρημα, υπό τις παρούσες συνθήκες, γεγονός που για πολλοστή φορά πιστοποιεί ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

 

Τους δύο ομόδοξους λαούς μας συνδέουν μακραίωνοι δεσμοί ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας, συγγένειας, που παραπέμπουν στις αρχές του ορθόδοξου ανατολικού πολιτισμικού και πνευματικού κόσμου και χώρου, της  καθ΄ημάς Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης, της πραγματικής αρετής, ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...».

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες-εικαστικούς, καθώς και την ευγνωμοσύνη μας στο διευθυντή της γκαλερί «ArtBaza» Βαλέριι Γιαζούκ, και ευχόμαστε σε όλους τους επισκέπτες να εισπράξουν καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση από την γνωριμία-περιήγηση στην έκθεση σε διαδικτυακή, προς το παρόν, εξ αποστάσεως μορφή, λόγω της πανδημίας COVID-19, συνδεόμενοι με το Δικτυότοπο της πινακοθήκης http://artbaza.net/greece-2020/

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Σάς περιμένουμε !

2020-12-01_12-06-12

2020-12-01_12-09-02

 2020-08-17_13-48-27

Εφιστούμε την προσοχή σας στα καινούρια υποεδάφιο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Δικτυοτόπου του Κ.Ε.Π.

 

Άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου, μέλους του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Αικατερίνης Μιρόνοβα “Καταπληκτική Κριτική-Κρήτη” για την Κρήτη, που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή ενημερωτική στήλη «vokrugsveta.ru – Γύρω από τον κόσμο».

 

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthro_tis_aikaterinis_mironova_katapliktiki_kritikikriti_gia_tin_kriti_poi_prosfata_dimosieithike_sti_diadiktiaki_enimerotiki_stili_vokrugsvetaru__giro_apo_ton_kosmo.html  

2020-06-05_12-52-34

Από καρδιάς συγχαίρουμε τον διακεκριμένο Έλληνα κινηματογραφιστή και καλό πιστό φίλο Χρήστο Καρακάση για ακόμη άλλη μία τιμητική διάκριση της δουλειάς του. To Βραβείο Μοντάζ  Best Editing απονεμήθηκε στον Χρήστο Καρακάση από το Europe Film Festival U.K. (EFFUK) για την ταινία Take a Trip .Τhe Europe Film Festival U.K. (EFFUK) is made up of individuals who are sensitive to nature and art, thanks to the population of well-trained people, advances in science and technology.

Το take a trip  γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

Το δημιουργικό Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού γεμάτο έμπνευση κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις». Την βραβευμένη μουσική έγραψε ο Grigoris Giarelis Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

Η ταινία έχει κερδίσει μέχρι τώρα Βραβείο σκηνοθεσίας στον Χρήστο Καρακάση (3 Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου) , (Βραβείο Μουσικής σύνθεσης στον Γρηγόρη Γιαρέλη ) το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην Τσεχία, στην Σλοβενία, στην Ρώμη στις Ινδίες ενώ έχει πάνω από 20 συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ευρώπη Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ασία.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης

Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis

2020-12-01_13-14-37

«TAKE A TRIP – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους του Χρήστου Ν. Καρακάση

Ταινία: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Έτος παραγωγής: 2014.

Διάρκεια: 30΄

2020-12-01_13-16-13

Σύντομη περίληψη:

Ταξιδεύω. Αφήνω πίσω μου μια πόλη για μια άλλη. Ελπίζω να είναι διαφορετική. Κάποιος άλλος σίγουρα ταξιδεύει για να φτάσει στην πόλη που εγώ αφήνω. Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό. Μπορεί και η ίδια η πόλη να είναι μόνο εσωτερική. Τι άλλωστε είναι μια πόλη, παρά ο τρόπος που την βλέπουμε. Η βία με ακολουθεί παντού. Για λίγο τα χρώματα σβήνουν το μέρος χάνει τη δύναμη του. Πόσο διαφορετική είναι μια πόλη τουριστική από μια πραγματική. Ο φασισμός μέσα μας είναι άραγε κάτι επίκτητο ή κάτι με το οποίο κανείς γεννιέται.

Οργάνωση Παραγωγής
Βασιλική Κάππα
Δ/νση Φωτογραφίας
George Devon , Χρήστος Καρακάσης , Διονύσης Δήμας
Μουσική Gregory Giarelis

Βοηθός Παραγωγής Μαρία Κάππα
Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Ψαλτάκης
Σενάριο Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα

Χώρες Παραγωγής Αγγλία-Ελλάδα – διάρκεια 30min – form 4k-DCP

Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets.

  

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

2020-06-05_12-52-34

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2020-11-23_17-15-08

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή  http://www.hecucenter.ru/gr/library/ 

7_d7c7d4a3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
  • 2020-08-17_13-33-52
  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/
  • ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Π - http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/

8_c6c03550

2020-08-17_13-55-02

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/2020__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) περιόδου 10μήνου έτους 2020 (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020)δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ περιόδου 10μήνου έτους 2020 (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_tin_periodo_10minoi_ianoiarioioktovrioi_2020.html

9_6b81f276

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

                                                                foto_20

 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за первые 10 месяцев 2020 года

(период января-октября) !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

97 проведенных мероприятий, среди которых лектории, мероприятия, посвящённые памятным датам, Национальным Дням, проектной деятельности [Греческий Разговорный Клуб, Встречая Интересных Людей, летнее кино по-гречески ]

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

1 награда

57 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

32 публикации в СМИ и многое другое!!!

 МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!       

10_14a7ed12

                                                                foto_20

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το δεκάμηνο 2020

(περίοδος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020)!!!

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

97 διοργανωθείσες εκδηλώσεις

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στο Βλαντιβοστόκ

1 βραβεύσεις

57 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

32 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2020-06-05_12-43-01

2020-07-16_17-32-45

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Μόσχα, 1 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσουμε ένα εντελώς καινούριο εγχείρημα ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  !!!την εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, Έλληνες και Φιλέλληνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!!

Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Στην συνάντηση-παρέα μας δύνανται να συνδεθούν Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κόσμος !!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στη εντεκάτη on-line διαδικτυακή συνάντηση-επικοινωνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 19.00 (ώρα Μόσχας) – και 18.00 (ώρα Ελλάδας) με τον δημοσιογράφο και μέλος ΕΣΗΕΑ από το 1988, ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στέλεχος της εν Μόσχα ομογένειάς μας, Δημήτρη Λιάτσο.

2020-12-01_16-43-27

Δημήτρης Λιάτσος.- Βιογραφία

 

Επώνυμο : ΛΙΑΤΣΟΣ

Όνομα   : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Όνομα Πατρός : ΧΡΗΣΤΟΣ

Έτος γέννησης : 12/02/1955

Τόπος γέννησης: Αγρίνιο

 

Σπουδές :

  • Απόφοιτος γεωπονικής σχολής ΚΑΤΕ Λάρισας 1978
  • Πτυχίο φιλοσοφικής σχολής πανεπιστημίου Κιέβου ( ΕΣΣΔ), 1984
  • Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) Φιλοσοφίας  1990
  • Πιστοποιητικό εκμάθησης ρωσικής γλώσσας με δικαίωμα διδασκαλίας της, 1979

 

     Επαγγελματική πορεία : Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ από το 1988

 

1987 - 1991 συντάκτης- αρθρογράφος διεθνούς τμήματος εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1991 - 2006 ανταποκριτής του ραδιοσταθμού FLASH 961 FM, στη Ρωσία

 1992 - 2014 ανταποκριτής της ΕΡΤ Α.Ε. στη Ρωσία και τις χώρες της Κ. Α. Κ. 1999 - 2017 ανταποκριτής, διεθνής αναλυτής εφημερίδας ΕΘΝΟΣ από Ρωσία.

 

Στο διάστημα 25 χρόνων επαγγελματικής ενασχόλησης στη Ρωσία, Ουκρανία και χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), συνεργασία με περιοδικό ελληνικό και ρωσικό τύπο για θέματα ελληνορωσικών και διεθνών σχέσεων (Διπλωματία, Επίκαιρα, Flash, Grush, Ημηρεσία, Новый Мир, κ.α.).

 2016-2017 επικεφαλής και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «Σπούτνικ Εξπρές» από τη Μόσχα στο «Πρακτορείο FM», σε συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «Россия Сегодня» στα πλαίσια του κοινού αφιερωματικού έτους Ελλάδα-Ρωσία!

2020-12-01_16-44-31

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων! Σάς περιμένουμε στη δωδέκατη συνεδρία μας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 19.00 (ώρα Μόσχας) ή 18.00 (ώρα Ελλάδας) και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!

 

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο   

https://us02web.zoom.us/j/84993364141?pwd=OGxyb1VhcnhMVFd4UCt4bXFLSlZyQT09

 

Meeting ID: 849 9336 4141

Passcode: 291976

 

Την συνεδρία μας δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο

https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

 

καθώς και

στον κάτωθι σύνδεσμο στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook  

https://www.facebook.com/teodora.giannitsi

2020-07-24_15-43-33

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου

Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_sinantontas_endiaferontes__anthropois.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Σάς περιμένουμε !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) περιόδου 10μήνου έτους 2020 (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020)δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ περιόδου 10μήνου έτους 2020 (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_tin_periodo_10minoi_ianoiarioioktovrioi_2020.html

2020-09-25_16-48-19

2020-09-29_16-33-44 

             2020-09-25_17-06-36                             

                  

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου