www.ithominews.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στην πόλη ΖΒΕΝΙΓΚΟΡΟΝΤ 7 Ιανουαρίου 2021

 2020-08-17_13-39-29

2020-12-28_16-42-14

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

Μόσχα,  12 Ιανουαρίου  2021

Αγαπητοί  φίλοι,

2021-01-12_16-55-03Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) σας εύχεται Ευλογημένο, Πρόσφορο και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2021, με υγεία, ειρήνη, δημιουργία, ευημερία, έμπνευση και πρόοδο, εσωτερική γαλήνη και αρμονία, σωματικό και ψυχικό σθένος, φώτιση και πίστη στη μαγική δύναμη της αγάπης!

 

2021-01-12_16-55-25Από τα βάθη της καρδιάς μας επιθυμούμε να εκφράσουμε την  ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Κ.Ε.Π., στους καθηγητές και σπουδαστές μας, στους επικεφαλής-καλλιτεχνικούς δ/ντές και μέλη των Συγκροτημάτων μας – αυθεντικούς σκαπανείς, για την άοκνη, συνεπή, καθημερινή εργασία τους, για τον ενθουσιασμό και την αυταπάρνησή τους, για την πίστη, τη συσπείρωση και τη φιλία μας, για την ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη τους, τη συνεργασία και στήριξή τους  στην υπόθεση της ελληνο-ρωσικής σύμπραξης, του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μας !!!

 

Σας ευχαριστούμε θερμά που ζήσατε μαζί μας και αυτή τη χρονιά, που ήσασταν κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και εμψυχωτής μας.

Συνεχίζουμε άοκνα μαζί και το Νέο Έτος 2021.

Παρατίθεται βίντεο με χαιρετισμό μας και επιλεγμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που ετoιμάσαμε για εσάς με μεράκι και αγάπη !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/binteo_me_hairetismo_mas_kai_epilegmeno_kallitehniko_programma__greetings_2020.html

 

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

 

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας, καθώς και σάς προωθούμε ενημέρωση σχετικά με πρόσφατες ειδήσεις !!!

 

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

στην πόλη ΖΒΕΝΙΓΚΟΡΟΝΤ

7 Ιανουαρίου 2021

2021-01-12_15-55-43

                   Αγαπητοί φίλοι !

 

Μόλις υποδεχθήκαμε την Πρωτοχρονιά και ήδη για πολλοστή φορά εκπροσωπούμε την Ελλάδα, τον Ελληνικό Κόσμο, μυούμε το ρωσικό κοινό στην απύθμενου πλούτου πολιτισμική κληρονομιά της Χώρας μας. Στις 7 Ιανουαρίου 2021, όταν στη Ρωσία εορτάζονται, με το παλαιό ημερολόγιο, τα Χριστούγεννα, το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Λαϊκής Τέχνης και Χειροτεχνίας "Podmoskovny Umelets", που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κυβερνήτη της Ευρύτερης Περιφέρειας της Μόσχας στην πόλη Zvenigorod.

 

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα τη περίοδο από 21 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021, οπότε και ολοκληρώθηκε με την ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.

2021-01-12_15-57-11

Tο πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλάμβανε:

- Γευσιγνωσία ελληνικής κουζνίας και master-class - μαθήματα μαγειρικής ελληνικών πιάτων από την ομογενή μας Ελλάδα Λεσιόβα.

- καλλιτεχνικό πρόγραμμα ελληνικών παραδοσιασκών χορών από το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνικοί διευθυντές η Οξάνα Ρακτσέγιεβα και ο εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός Ευστάθιος Νικητόπουλος).

-

Το Συγκρότημά μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς ολόκληρου του Ελληνικού Κόσμου, δημιουργώντας μια πραγματική ελληνική ατμόσφαιρα, αδιανόητη χωρίς ελληνική μουσική και χορούς.

 

Παρουσιάσαμε χορούς από διάφορες περιοχές της νησιωτικής (Κέρκυρα, Νάξος) και ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κύπρου, εν γένει του Ελληνικού Κόσμου, όπως: Μπαϊντούσκα, Χασαπιά, Στις Τρεις, Σούστα Κύπρου, Καλαματιανό Νάξου, Βλάχα Νάξου και, φυσικά, το αγαπημένο και δημοφιλέστατο Χασάπικο !!!

 

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με master-class ειδικά για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, εκτελώντας Χασαποσέρβικο και χορό από το νησί της Κέρκυρας, τον Κορακυανίτικο. Οι χορευτές μας έδειξαν, μύησαν και εκτέλεσαν μαζί με το κοινό ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς  και, όλοι μαζί, εμπνευσμένοι και ενθουσιασμένοι, συμμετέχοντες και κοινό, αυθόρμητα και απόλυτα αβίαστα, στροβιλιζόμασταν στα βήματα του ελληνικού χορού, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και επιτήδευση, βιώνοντας πραγματική ψυχική ευφορία.

2021-01-12_16-12-25

Αλλά η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς ήταν τα ζεστά, συγκινητικά λόγια του κοινού, οι γεμάτες συναίσθημα αναμνήσεις του από ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και αισιόδοξα σχέδια για το μέλλον, όνειρα να την επισκεφθούν σύντομα ... Συνεπώς, η αποστολή μας στέφθηκε με επιτυχία!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την ευγενική φιλοξενία, για την ευκαιρία επικοινωνίας με το κοινό, για τα ευγενικά σας λόγια, τα σχέδια για το  μέλλον, την ενθουσιώδη εορταστική ατμόσφαιρα, την αβίαστη, ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία με τραγούδια και χορούς, την άπλετη θετική ενέργεια! Ήταν κάτι το αξέχαστο!

 

«Αγαπώ την Ελλάδα ακόμη περισσότερο, διότι την αγαπούν οι φίλοι μου» - εκφράσθηκε, χαρακτηριστικά, μετά το επίσημο σκέλος της εκδήλωσης ο δικός μας Ευστάθιος (Στάθης) Νικητόπουλος. Κυριολεκτικά – διαμαντένια λόγια, που αγγίζουν καρδιές! Η ακτίνα των δράσεών μας και της αγάπης μας για την Ελλάδα, για τον Ελληνικό Κόσμο, επεκτείνεται με γεωμετρική πρόοδο, δεδομένου ότι μετά από κάθε μία αντίστοιχη εκδήλωση, αποκτούμε καινούριους φίλους, που λατρεύουν την Ελλάδα !!!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ιθύνοντες του φεστιβάλ στο Ζβενίγκοροντ! Όσον αφορά εμάς, δώσαμε  αλλά και εισπράξαμε άπλετη θετική ενέργεια, αξέχαστα βιώματα, καλοπροαίρετη αύρα, καθώς και συσπειρωθήκαμε ακόμη περισσότερο!

 

Επισυνάπτονται σύνδεσμοι με βίντεο από το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα στο Φεστιβάλ στην πόλη Ζβενίγκοροντ:

https://yadi.sk/i/22Z7jEou3dxLiw

https://yadi.sk/i/tcTXpSHhk1NGZQ

https://yadi.sk/i/gw000CxbqUFsSg

https://yadi.sk/i/_3djC_34qzoyVA

https://yadi.sk/i/RrjAyWy08fxyDg

 

Επίσης, παρατίθεται βίντεο με τους συνδαιτημόνες μας-διοργανωτές και συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, μετά την παρουσίαση του καλλιτεχνικού μας προγράμματος

https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=100001633521772&attachment_id=854074488757933&message_id=mid.%24cAAAAAOqee-N9Drk5ml23XMXAtrBO

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, που εορτάζονται στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου, είχαμε τη δυνατότητα να ερμηνεύσουμε, στο πνεύμα των εορταστικών ημερών, ποντιακό δημοτικό τραγούδι της Βάφτισης. Παραθέτουμε το κείμενό του:

 

«ΝΑ ΦΟΤΉΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΡΌΝ»

 

Τα σίλια  χαμοελούν,

Κε σο χερ κερίν κρατόυν,

Φοτιζνε έναν μορόν,

Φταν ατό χριστιανόν.

 

Η ποπάδες ευλογούνε,

Τον πανάγαθον ιμνούνε,

Να τρανίν χορίς κακίες,

Μακρά ας αδικίες

 

Να φοτής και το μορόν,

Να εν άμον τον Χεριστόν.

 

Ηλοίν άσο παραθίρ,

Χούλεν το μορόν τη κιρ,

Τη μάνας το λαλασάρ,

Τσιτσιακόπον σο παρχάρ.

 

Κε τα σχίματρα ηρχούνε,

Τον Θεόν παρακαλούνε,

Χρισιμός ση κινονιάς,

Το κακόν μη φταί καμίας.

 

Να φοτής και το μορόν,

Να εν άμον τον Χριστόν.

 

Το μορόν το μιρομένον,

Το μορόν το φοτιμένον,

Τού Χριστού ημνιαμένον,

Προστατέυ ατόν Θεόν.

 

Τη παπού ονομάν περ,

Κε έναν ζώην θα φερ,

Αέτς έρχούμε καί ζούμε,

Τιν παράδοσι κρατούμε.

 

Καί ευσιά σο μορόν,

Να εν άμον τον Χριστόν.

2021-01-12_16-14-00

2021-01-12_16-28-29

Είμαστε Μαζί, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας Ενιαίος Κόσμος !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας, το τρέχον Νέο Έτος !

2020-05-19_15-32-00_54e5da8b

2020-06-05_12-52-34_e02fa126

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσεθ ενημέρωση σχετικά με το 14ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νεολαίας «Αναβιώνουμε παραδόσεις. Χριστούγεννα», που διοργανώνεται από την Πατριαρχική Μονή του Αγίου Δανιήλ και το Κέντρο Αναβίωσης Παραδόσεων με τη συμμετοχή γαστρονομικών ομάδων από διάφορες χώρες, αλλά και σχολών επαγγελματικής κατάρτισης στον κάδο της εστίασης.

2021-01-12_16-30-48

Στόχο του εν λόγω εγχειρήματος αποτελεί η βελτίωση της επαγγελματικής ειδίκευσης των νεαρών μαγείρων – σπουδαστών σε σχολές μαγειρικής, στο πλαίσιο πάντα των παραδόσεων της ορθόδοξης τράπεζας. Για έκτη συνεχή φορά το Φεστιβάλ έχει διεθνή χαρακτήρα, δεδομένου ότι σε αυτό συμμετέχουν ομάδες ξένων πρεσβειών και φορέων ομόδοξων-ορθόδοξων χωρών.

Εταίροι του εν λόγω Φεστιβάλ: Ένωση Εμπειρογνωμόνων Μαγειρικής "Vkus Mira Rus", Ομοσπονδιακό Κρατικό Ίδρυμα "Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βιομηχανίας Αρτοποιίας".

Στήριξη ενημέρωσης: Παράρτημα Μόσχας της Αυτοκρατορικής Ορθοδόξου Εταιρείας της Παλαιστίνης (IOPS), Διεθνής Ένωση Δημόσιων Συλλόγων "Ρωσική Ένωση Διεθνούς Συνεργασίας" (RAMS), Ένωση Βιομηχανικών Ενώσεων του Αγροβιομηχανικού Συγκροτήματος (ASSAGROS), Κίνημα "Ορθόδοξη Ρωσία",  Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας "Ρωσικός-Σερβικός διάλογος" , Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Ινστιτούτο Σερβικής Γλώσσας και Επικοινωνίας BSTU VG Shukhov, Σχολή Σοκολάτας της Έλενας Σουτσκόβα, Κρατικό Ίδρυμα Εκπαίδευσης του Κέντρου Δημιουργικότητας "Na Vadkovsky", "BreadSol" – γαστρονομικό περιοδικό "Bombora", ορθόδοξο γυναικείο περιοδικό "Slavyanka".

Εφέτος, εξαιτίας της απαγόρευσης συναθροίσεων, στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, οι διαγωνισμόμενοι θα αποστείλουνβίντεο με τις γαστρονομικές τους δημιουργίες, η δε διαγωνιστική διαδικασία και αξιολόγηση θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, εξ αποστάσεως. Αναλυτική ενημέρωση δύνασθε να αντλησετε στους Δικτυοτόπους: www.rustraditions.info

www.facebook.com/rustraditions

www.instagram.com/rustraditions.info

καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση v_vkus@mail.ru

 

Ημερομηνίες διαδικτυακής υποβολής των γαστρονομικών δημιουργιών, από 11/01/2021 έως 11/02/2021 στη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.instagram.com/rustraditions.info

 

To Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. επί σειρά ετών συμμετέχει στο εν λόγω Φεστιβάλ, κατωτέρω παρατίθεται δελτίο τύπου από την περυσινή μας συμμετοχή

http://www.hecucenter.ru/gr/news/_press_release__17012020__orthodokso_festival_anavionoime_paradoseis__hristoigenna.html

καθώς και φωτογραφίες.

2021-01-12_16-32-16

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-01-12_17-12-17

 2020-06-05_12-52-34 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

 

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

 

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

2021-01-12_15-25-36

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 2021-01-12_16-46-48

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

2021-01-12_16-47-48

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2020-11-23_17-15-08

7_d7c7d4a3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
  • 2020-08-17_13-33-52
  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/
  • Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να ενημερωθείτε για την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Έλληνα πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα, στοχαστή και μαχητή της υπόθεσης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής Μιχάλη Χαραλαμπίδη με τίτλο:Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα-Το Τουρκικό Πρόβλημα-Η Ανθρωπιστική Ελλάδα (εκδόσεις Στράβων, 2020, σελ. 286)

2021-01-12_16-50-00

8_c6c03550

2020-08-17_13-55-02

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep_2020.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls 

http://www.hecucenter.ru/up/_СБ2019-2020__ПОДДЕРЖИ%20ГКЦ.xls

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

9_6b81f276

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2020-12-09_12-52-18

 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

 

2020-12-09_12-32-06

2020-12-09_12-52-18 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-01-12_17-26-58

2021-01-12_17-27-28

2021-01-12_17-28-01

2021-01-12_17-28-21

2021-01-12_17-38-31

2021-01-12_17-28-59

2021-01-12_17-29-20

2021-01-12_15-57-11_3964dcb8

2021-01-12_15-55-43_21e24de7

2020-07-16_17-32-45

2020-12-14_18-55-02

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου