www.ithominews.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Δ.Ε.Ε.Λ. !!!

 

С подробным пресс-релизом Международного Общества Греческих Литераторов можете ознакомиться по ссылке https://yadi.sk/i/Zy2JIOxV1Cy9Eg

Ниже прилагается почетная грамота, присужденная всем участникам конкурса в Греции

2020-12-31_15-42-01

КΕΝΤРΟ ΕΛΛΗΝΙКΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –- ΚΕΠ !!!

   Греческий Культурный Центр (Г.К.Ц.)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Δ.Ε.Ε.Λ. !!!

   МЕЖДУНАРОДНОЕ ОБЩЕСТВО ГРЕЧЕСКИХ ЛИТЕРАТОРОВ -D.E.EL. 

  ЛИТЕРАТУРНЫЙ КОНКУРС в России и Греции – "ХУДОЖЕСТВЕННЫЕ ЧТЕНИЯ" 2020

Λογοτεχνικός διαγωνισμός Ρωσίας -Ελλάδας  "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ " 2020

2020-12-31_15-52-47

почетная грамота / Τιμής Ένεκεν

Присуждается всем участвующим интеллектуальным творцам

Απονέμεται σε όλους τους συμμετέχοντες Πνευματικούς Δημιουργούς

    Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2020                                                       Москва,  26 ноября 2020г  

                                                                                            

                                       ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

           ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΜΠΑΤΑΛΙΑ                                           ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

 

 2020-12-31_15-58-01

2020-12-31_16-01-05

ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΑΤΟΥ -ΑΡΓΥΡΑΚΗ

 

ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κριτική Επιτροπή Ζωγραφικής Δ.Ε.Ε.Λ.

ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΣΑΠΙΚΑΣ ΔΑΝΙΗΛ

ΡΟΥΤΣΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑ

ΓΑΒΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

                   ΣΕΛΙΜΗ –ΠΑΤΣΑΛΗ ΕΦΗ

 

mail:somateiodeel@gmail.com/ Ε.Κ.Π email.:hcc@mail.ru –info@hecucenter.ru

 

Также прилагаются, на греческом языке, результаты конкурса, все участники и номинанты.

2020-12-31_16-04-58

[https://1.bp.blogspot.com/-

SG4XBgakJ9s/X9nyKPqeQwI/AAAAAAAAE7g/x8QFJDsUa60xl2PLd71hiYl5vmF3iic4ACLcBGAsYHQ/s1683/0.jpg

2020-12-31_16-06-46

[https://1.bp.blogspot.com/-noVSZofBf9o/X9nyLBC63EI/AAAAAAAAE7k/zi8tapFd8lAgrl1mhrakMxc7kWthcmX-

ACLcBGAsYHQ/s1683/3.jpg]

2020-12-31_16-07-49

[https://1.bp.blogspot.com/-7MlCFM-ldF0/X9nyKDDrOvI/AAAAAAAAE7c/qycj-

Kz00ao6EeZ6R5jrpqMPDBOxO6mSQCLcBGAsYHQ/s1683/2.jpg]

2020-12-31_16-08-44

[https://1.bp.blogspot.com/-7TLNdMs1YDI/X9nyJweXY4I/AAAAAAAAE7Y/pC0OrCKPwdkJWEsRlcFnmQHcGFLU

N6tYACLcBGAsYHQ/s1683/1.jpg]

2020-12-31_16-09-42

[https://1.bp.blogspot.com/-o7HkY9hmjCg/X9nyLSkzdoI/AAAAAAAAE7o/Ntt0B3hIPxY0cE2UOJ_c4Xn8thE_p6SwCLcBGAsYHQ/s1683/4.jpg]

2020-12-31_16-10-33

Литературный конкурс проводится в таких номинациях на русском или греческом языках:

  • исполнение произведений греческих авторов по собственному выбору (поэзия);
  • исполнение произведений греческих авторов по собственному выбору (проза);
  • драматургия (монолог, диалог, театральная постановка);
  • музыкальное исполнение.

Наш литературный конкурс на территории Греции воспользовался широким отклыком и популярностью, мы получили массу восторженных отзывов !!! От всей души хотим выразить нашу искреннюю благодарность Международному Союзу Греческих литераторов и его председателю, писательнице Екатерине Баталии, за ее поддерждку, дружбу и доверие, за ее человечность и за ее титанический труд !!!

МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР !!!

Мы принадлежим к единому цивилизационному пространству, мы составляем духовно-культурно-цивилизационную общность, навсегда связывающую единой нитью наших народов, наших миров, базирующуюся на принципах восточно-христианского мира, на идеях добра, мира, любви, альтруизма, солидарности, истоки которых зиждутся на бессмертных и всегда актуальных произведениях античных классиков великой Эллады и несут посылы всеобъемлющей любви, посылы Антигоны Софокла, отвечающей на угрозы Креонта «Делить любовь – удел мой, не вражду…».

МЫ ВМЕСТЕ !!! ВМЕСТЕ МЫ СИЛЬНЕЕ, МОЩНЕЕ, ВМЕСТЕ мы

ДУХОВНО БОГАЧЕ и, на самом деле, СЧАСЛИВЫ !!! 

Искренне Ваша.

С уважением,

Теодора Янници, к.и.н.,

директор Греческого Культурного Центра и вся команда – ГКЦ                        

2020-12-31_16-12-03

2020-12-31_15-36-06               

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ σε Ρωσία και Ελλάδα

– ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ –

 πάνω από 100 συμμετοχές

ΕΛΛΗΝΕΣ & ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ όλων των χωρών – ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!!

ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

2020-12-31_16-16-59       

Μόσχα, 1 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητοί φίλοι!

Σε συνέχεια προσφάτων ανακοινώσεών μας σχετικά με τον ανακοινωθέντα από το Κ.Ε.Π. Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Λογοτεχνική έκφραση», που διεξάγεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ) και τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (www.somateiodeel.blogspot.com), σάς ενημερώνουμε σχετικά:

Λόγω των απαγορευτικών μέτρων συναθροίσεων εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, η διεξαγωγή του Διαγωνισμού, που προβλέπονταν για το Μάιο 2020, αναβλήθηκε. Ο αριθμός των συμμετοχών υπήρξε εντυπωσιακός, ιδίως στην Ελλάδα, που ξεπέρασε τους 100 ενδιαφερόμενους !!! Λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων και των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, η νωρίτερα ανακοινωθείσα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (20 Μαΐου 2020), καθώς και η ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού, αρχικά παρατάθηκε. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης ενδιαφερομένων για συμμετοχή, ιδίως από την Ελλάδα (πάνω από 100 συμμετοχές), η έκβαση του Διαγωνισμού έχει ως εξής:

1/ To ρωσικό σκέλος του Διαγωνισμού διεξήχθη, στις 26 Νοεμβρίου 2020, στην πλατφόρμα και στη βάση του Διεθνούς Διαπανεπιστημιακού Φοιτητικού Διαγωνισμού Ανάγνωσης, που οργανώθηκε από την Έδρα της Ελληνικής Γλώσσας του Τμήματος Γλωσσών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2020.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής ήσαν η Α.Ε. η Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Αικατερίνη Νασίκα, ενώ η κριτική επιτροπή πλαισιώθηκε από εκπροσώπους του Διπλωματικού Σώματος, της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, Ρώσους Ελληνιστές και σε αυτή συμμετείχαν οι εξής κάτωθι: ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα, ποιητής Νικόλαος Κρίκος, η πρόεδρος του τμήματος ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής λέσχης του πανεπιστημίου Διεθνών Σχ΄σεων -  MGIMO Greek Language Club I.O. Tolstikova, η Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Γ.Γ. Gaifutdinova, η καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Lomonosov» I.V. Tresorukova, ο καθηγητής ρωσικής γλώσσας στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συντονιστής του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» Δημήτρης Φωτιάδης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας, συντονιστής του Κρατικού Πανεπιστημίου Kuban για Συνεργασία με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Κύπρο Ι. A. Haman, ο Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα Δημήτρης Γιαλαμάς, ο δημοφιλής και διακεκριμένος ομογενής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, διακεκριμένος καλλιτέχνης της Ρωσίας Ευκλείδης Κιουρτζίδης, η Εκτελεστική Δ/ντρια του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, καθηγήτρια στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» I.A. Sheff, ο ποιητής, διευθυντής του εικαστικού κέντρου «Stella Art Foundation» A.G. Rytov, η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορικών επιστημών, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, οι θέσεις διανεμήθηκαν ως εξής:

1η θέση - A.M. Shapkova (Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban).

2η θέση - D.S. Nesterov (MGIMO),

3η θέση - Δ. Παναγοπούλου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Η τιμητική αναφορά "Πρωτότυπη ανάγνωση και καλλιτεχνική ανακάλυψη" απονεμήθηκε στους ακόλουθους φοιτητές: V.V. Petin (Kuban State University), Z.R. Gish (Kuban State University), E.A. Chanova (M.V. Lomonosov Moscow State University) ), Γ. Αθανασίου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Κατά τη συζήτηση των υποψηφίων μεταξύ της κριτικής επιτροπής, ξεχώρισε η ερμηνεία της ηθοποιού του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεώργιος Τσερβίνσκι του Κ.Ε.Π. Μαργαρίτας Μπέσοβα, η οποία ερμήνευσε εκφραστικά, στα ελληνικά, το ποίημα της Ελληνίδας ποιήτριας Ρίτας Μπούμη-Παππά "1000 σκοτωμένα κορίτσια".

Συγχαίρουμε από καρδιάς τους συμμετέχοντες και τους υποψηφίους, τους νικητές και τους δασκάλους-μέντορές τους, καθώς και τους διοργανωτές του διαγωνισμού για την άψογη επαγγελματική προετοιμασία και διεξαγωγή αυτής της λογοτεχνικής εκδήλωσης.

2/ To ελληνικό σκέλος του Διαγωνισμού διεξήχθη στην Ελλάδα από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών -ΔΕΕΛ, www.somateiodeel.blogspot.com

Υπενθυμίζουμε ότι Λογοτεχνικός Διαγωνισμός μας «Λογοτεχνική έκφραση» απευθύνεται στους λάτρεις και γνώστες της ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και μουσικής, διεξάγεται με την ευκαιρία του Αφιερωματικού Έτους Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας – Ρωσίας 2020, έλαβε δε διεθνή διάσταση. Στην ανακοίνωση από το Κ.Ε.Π. του Διαγωνισμού μας ανταποκρίθηκε η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών -ΔΕΕΛ, www.somateiodeel.blogspot.com , η οποία, άδραξε την ευκαιρία, και ανακοίνωσε παράλληλο διαγωνισμό «Λογοτεχνική έκφραση» στην Ελληνική Επικράτεια, γεγονός που μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι είχαμε υψηλό δείκτη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ελλάδα για συμμετοχές στον εν λόγω Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη, τη χαρά και την αγάπη μας στην πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, συγγραφέα Αικατερίνη Μπατάλια, καθώς και στη συγγραφέα και καλή πιστή φίλη Εύα Πετροπούλου-Λιανού.

Ο Διαγωνισμός μας έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από το κοινό, ιδίως από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των συμμετοχών (άτομα και συγκροτήματα/σχήματα) να ξεπεράσει τις 100, γεγονός που μάς χαροποιεί ιδιαίτερα και μάς εμπνέει !!!

Αναλυτικό δελτίο τύπου της Διεθνούς Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών -ΔΕΕΛ,  παρατίθεται στον εξής σύνδεσμο στο διαδίκτυο

https://yadi.sk/i/Zy2JIOxV1Cy9Eg

Κατωτέρω παρατίθενται η μακέτα των βραβείων του ελληνικού σκέλους του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

2020-12-31_15-42-01

КΕΝΤРΟ ΕΛΛΗΝΙКΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –- ΚΕΠ !!!

   Греческий Культурный Центр (Г.К.Ц.)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Δ.Ε.Ε.Λ. !!!

   МЕЖДУНАРОДНОЕ ОБЩЕСТВО ГРЕЧЕСКИХ ЛИТЕРАТОРОВ -D.E.EL.

  ЛИТЕРАТУРНЫЙ КОНКУРС в России и Греции – "ХУДОЖЕСТВЕННЫЕ ЧТЕНИЯ" 2020

Λογοτεχνικός διαγωνισμός Ρωσίας -Ελλάδας  "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ " 2020

2020-12-31_15-52-47

 почетная грамота / Τιμής Ένεκεν

Присуждается всем участвующим интеллектуальным творцам

Απονέμεται σε όλους τους συμμετέχοντες Πνευματικούς Δημιουργούς

 

     Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2020                                                                 Москва,  26 ноября 2020г   

                                                                                           

                                       ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ              

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΜΠΑΤΑΛΙΑ                                           ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

2020-12-31_15-58-01

2020-12-31_16-01-05

ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΑΤΟΥ -ΑΡΓΥΡΑΚΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κριτική Επιτροπή Ζωγραφικής Δ.Ε.Ε.Λ.

ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΣΑΠΙΚΑΣ ΔΑΝΙΗΛ

ΡΟΥΤΣΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑ

ΓΑΒΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΣΕΛΙΜΗ –ΠΑΤΣΑΛΗ ΕΦΗ

mail:somateiodeel@gmail.com/ Ε.Κ.Π email.:hcc@mail.ru –info@hecucenter.ru

 

Επίσης, παρατίθενται τα βραβεία του ελληνικού σκέλους του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, όπως τα εξέδωσε η ΔΕΕΛ, καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων και των βραβευθέντων.

2020-12-31_16-04-58

[https://1.bp.blogspot.com/-

SG4XBgakJ9s/X9nyKPqeQwI/AAAAAAAAE7g/x8QFJDsUa60xl2PLd71hiYl5vmF3iic4ACLcBGAsYHQ/s1683/0.jpg

2020-12-31_16-06-46

[https://1.bp.blogspot.com/-noVSZofBf9o/X9nyLBC63EI/AAAAAAAAE7k/zi8tapFd8lAgrl1mhrakMxc7kWthcmX-

ACLcBGAsYHQ/s1683/3.jpg]

2020-12-31_16-07-49

[https://1.bp.blogspot.com/-7MlCFM-ldF0/X9nyKDDrOvI/AAAAAAAAE7c/qycj-

Kz00ao6EeZ6R5jrpqMPDBOxO6mSQCLcBGAsYHQ/s1683/2.jpg]

2020-12-31_16-08-44

[https://1.bp.blogspot.com/-7TLNdMs1YDI/X9nyJweXY4I/AAAAAAAAE7Y/pC0OrCKPwdkJWEsRlcFnmQHcGFLU

N6tYACLcBGAsYHQ/s1683/1.jpg]

2020-12-31_16-09-42

[https://1.bp.blogspot.com/-o7HkY9hmjCg/X9nyLSkzdoI/AAAAAAAAE7o/Ntt0B3hIPxY0cE2UOJ_c4Xn8thE_p6SwCLcBGAsYHQ/s1683/4.jpg]

2020-12-31_16-10-33

Οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν τα κείμενα μόνοι τους και είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. 

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός αφορά σε εξής κατηγορίες κειμένων ανάλογα με το λογοτεχνικό είδος στη ρωσική και στην ελληνική γλώσσα:

  • απόσπασμα ή ολόκληρο ποίημα ενός Έλληνα λογοτέχνη/ ποιητή.
  • απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό έργο ενός Έλληνα λογοτέχνη.
  • δραματουργία (μονόλογος, διάλογος, θεατρική παράσταση).
  • μουσική ερμηνεία (μελοποιημένη ποίηση).

Ο Λογοτεχνικός μας Διαγωνισμός στην Ελλάδα έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και δημοτικότητας, λάβαμε πολλές ενθουσιώδεις κριτικές !!! Από τα βάθη της καρδιάς μας επιθυμούμε να εκφράσουμε την ειλικρινή και βαθύτατη ευγνωμοσύνη στη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδιαίτερα δε στην πρόεδρό της, τη συγγραφέα Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια, για την εμπιστοσύνη και υποστήριξή της, τη φιλία και ανθρωπισμό της και για το τιτάνιο έργο της !!!

Υποκλινόμεθα !!!

Κατωτέρω παρατίθεται δελτίο τύπου της Δ.Ε.Ε.Λ.

                                                               

Είμαστε Μαζί, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας Ενιαίος Κόσμος !!!

Η δράση μας,  στο σύνολό της,  είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας , που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης, στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας και με το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα: «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...».

''Η διανόηση/η τέχνη πανταχού παρούσα'' 

 

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας, το Νέο Έτος !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και αγάπη,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και όλη η ομάδα του Κ.Ε.Π.

2020-12-31_16-35-40

Ανακοίνωση από κοινού των αποτελεσμάτων του

Διεθνούς Λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» Κ.Ε.Π. Μόσχας

_Δ.Ε.Ε.Λ.

              www.somateiodeel.blogspot.com

             

 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ &  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Αθήνα , 26.11.2020

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Ερίτιμη κα Πρέσβη,

Αξιότιμε Πρέσβη της Ρωσίας

Αξιότιμε Πρόξενε της   Ελλάδος στην Μόσχα,

Αξιότιμε Πρύτανη του Πανεπιστημίου MGIMO,

Ερίτιμη Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, Θεοδώρα Γιαννίτση

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Φοιτητές,

 

    Με ανεκλάλητη χαρά και συγκίνηση, συνδέομαι με την συμβολή της τεχνολογίας, ως εκπρόσωπος, Πρόεδρος, της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, αφ ενός να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαστε μαζί σας και να σας εκφράσω τους χαιρετισμούς από την πατρίδα μας, την Ελλάδα, από το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΕΛ , της συγγραφέως συνεργάτιδας Εύας Πετροπούλου Λιανού και όλων των Ελλήνων –Φιλελλήνων  Μελών μας απανταχού της Γης στην Ευρώπη, Κύπρο,  Αυστραλία, Αμερική , Καναδά .

    Σήμερα το  Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας –ΚΕΠ και η Διεθνής Εταιρεία  Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών-Δ.Ε.Ε.Λ.  ανακοινώνουμε από κοινού τα αποτελέσματα του Διεθνούς Λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» καταδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι τα Γράμματα, η Τέχνη, ο Πολιτισμός ενώνουν τους Λαούς και εδραιώνουν τους θεσμούς συνεργασίας,  φιλίας ,  ειρήνης, προόδου.  Ο Διαγωνισμός μας συμπίπτει με αντίστοιχο Διαγωνισμό στην έδρα Ελληνικής Γλώσσας του Τμήματος Γλωσσών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), γεγονός που μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.

    Ο διαγωνισμός  αυτός πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δρος Διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού  Θεοδώρας Γιαννίτση, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας – Ρωσίας 2020,  η οποία προκήρυξε τον διαγωνισμό  για να υπηρετήσει ακάματα την αποστολή της,  την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας , ζωγραφικής, θεατρολογίας ,  μουσικής. Γνωρίζει πολύ καλά το λεχθέν από τον Νομπελίστα [1987] Ρωσοαμερικανό ποιητή Γιόζεφ Μπρόντσκι, (1940-1996): « Για έναν συγγραφέα υπάρχει μόνο ένα είδος πατριωτισμού: η στάση του απέναντι στη γλώσσα» .

    Η Ελληνική γλώσσα είναι άρρηκτα δεμένη με την παιδεία, τον  πολιτισμό, ενώνει τους ανθρώπους, τους ωθεί  στην πραγματοποίηση αυτών των ονείρων, που  κάθε μέρα τους  οδηγούν σε καινούργιες πύλες προς την αιωνιότητα. Ο Αριστοτέλης είπε  «Έστι δ’ αρχή της λέξεως το ελληνίζειν» δηλαδή το βασικό της επικοινωνίας είναι τα σωστά Ελληνικά και «η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.»-( Πλάτων). Η ιστορία και το παρελθόν κάθε λαού προδιαγράφουν και αποτελούν αφετηρία, σπέρμα  για την διαμόρφωση του μέλλοντος.  

       Η βαθμολόγηση όλων των έργων πραγματοποιήθηκε από την Κριτική Επιτροπή με σεβασμό και απόλυτη εχεμύθεια. Η Επιτροπή απαρτίστηκε από καταξιωμένες προσωπικότητες για το κάθε είδος. Για την Λογοτεχνική έκφραση σε όλα τα είδη του Λόγου: Ισαβέλλα Μαράτου Αργυράκη καθηγήτρια στο Κρατικό Παν/μιο της πόλεως Mons-Hainaut στην Ελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, ιστορία της Φιλοσοφίας/ Γεώργιος Γιακουμινάκης Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΛ , Λογοτέχνης , Ποιητής/ Αλέξανδρος  Λεβαντής  Καθηγητής, Λογοτέχνης, Πολιτικός Μηχανικός

/ Σάπικας Δανιήλ , Αρχιμανδρίτης , Γ. Ιατρός, Λογοτέχνης / Έφη Σελίμη Πάτσαλη, Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Ιδρυτικό μέλος Πολιτιστικών –

Μορφωτικών Συλλόγων Ευβοίας /  Εύα Πετροπούλου Λιανού, Λογοτέχνης, Δημοσιογράφος, συγγραφέας Παιδικού Βιβλίου. Την καλλιτεχνική επιτροπή πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι Ζωγράφοι: Ελένη Κατσούλα –Κορωναίου/ Μαρία Ρουτσιέρη / Αικατερίνη Γαβαλά.  

    Η  διεξαγωγή του κοινού μας αυτού διαγωνισμού Κ.Ε.Π. – Δ.Ε.Ε.Λ. πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Θεοδώρας Γιαννίτση  με ανιδιοτελή απλωσιά  αγάπης. Η Θεοδώρα Γιαννίτση γνωρίζει πολύ καλά να παραβλέπει τους κόπους και να εργάζεται με κατάδηλο ενθουσιασμό για να θερμάνει τις καρδιές όλων με πίστη στα ιδανικά του «ευ αγωνίζεσθαι», με μόνο όπλο την πνευματική εντιμότητα. Μιλούν οι πράξεις της, οι πολλές αναγνωρίσεις, μεταξύ αυτών και το μετάλλιο «Πούσκιν».

    Τα Μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΕΛ διατηρούμε την υποχρέωση να της πιστώσουμε και εμείς τον τίτλο της Πρέσβειρας της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Ρωσία και υποσχόμεθα ο Διαγωνισμός αυτός να αποτελέσει αφετηρία συνεχούς  συνεργασίας για την προβολή της Ελλάδος, του Ελληνικού –Ρωσικού πολιτισμού και της σύσφιξης  των σχέσεων της άρρηκτης ιστορικής φίλιας και Ορθοδοξίας,  που συνδέει τους δύο Λαούς .

Με την εκτίμηση μας

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Ε.Λ.

ΑΙΚ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ –ΜΠΑΤΑΛΙΑ

2020-12-31_16-37-42

2020-12-31_16-12-03

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου