www.ithominews.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Μήνυμα Της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

 

2020-06-29_13-32-16

2

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

Μόσχα,  23 Μαρτίου  2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpg

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

Αποκριάτικα ποιήματα από τους μαθητές Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ, Δέσποινα Σιδηροπούλου και Βαλέρια Τσερνέτ των παιδικών τμημάτων ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. Καθηγήτρια η Μαρίνα Ναζάρενκο.

  2021-03-23_12-27-30

Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ – «Καρναβάλι σ ’αγαπώ»

Δέσποινα Σιδηροπούλου – «Ζήτω το καρναβάλι!»

Βαλέρια Τσερνέτ – «Καρναβάλι»

 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/apokriatika_poiimata_apo_tois_mathites_gkampriel_katoikof_despoina_sidiropoiloi_kai_valeria_tsernet_ton_paidikon_tmimaton_ellinikis_glossas_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_kathigitria_i_marina_nazarenko.html

 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εξαιρετική μας καθηγήτρια κα Μαρίνα Ναζάρενκο και στους μαθητές της, τους ευχόμαστε αστείρευτη πηγή ενέργειας και έμπνευσης, υγεία και δύναμη, περαιτέρω επιτυχίες στις κορυφές του Ολύμπου των γνώσεων !!!

2020-06-05_12-43-01

2021-03-10_10-25-32

Αγαπητοί φίλοι, παραθέτουμε Μήνυμα Της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τον απόδημο ελληνισμό, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 2021, ο οποίο λάβαμε με την εγενική σύμπραξη του Εξοχότατου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλα Κρίκου.

 

 2021-03-23_12-29-45

Μήνυμα

Της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Προς τον απόδημο ελληνισμό, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2021

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,

Το μήνυμα που σας μεταφέρω αυτή τη χρονιά, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, που οδήγησε στην αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στην απελευθέρωση της πατρίδας και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, ξεχωριστή θέση στη συλλογική μας μνήμη κατέχουν οι Έλληνες της διασποράς, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτελή προσφορά συνέβαλαν στην αφύπνιση της ελληνικής εθνικής συνείδησης και στην προετοιμασία του αγώνα, στηρίζοντας με κάθε τρόπο και μέσο τον ιερό αυτό σκοπό.

 

Η εκτέλεση από τους Τούρκους του εθνομάρτυρα και ευρωπαϊστή Ρήγα εντείνει τις προσπάθειες συστηματικότερης οργάνωσης των Ελλήνων του εξωτερικού. Στις ελληνικές παροικίες της Δυτικής Ευρώπης έλληνες διανοούμενοι, σε επαφή με τα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής, διεθνοποιούντο ελληνικό ζήτημα και διαδίδουν την Ιδέα του νεοελληνικού έθνους, που έχει δικαίωμα σε χωριστή πολιτική ύπαρξη. Στο Παρίσι ιδρύεται το Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο και στη Βιέννη η Φιλόμουσος Εταιρεία, δύο από τις προδρομικές οργανώσεις της Φιλικής Εταιρείας. Στη Βιέννη επίσης εκδίδεται η πρώτη ελληνική εφημερίδα «Εφημερίς», που έχει μεγάλη απήχηση και μεταφέρει τις Ιδέες του νεοελληνικού διαφωτισμού, μέσα στον οποίον εκκολάπτεται η ιδεολογική μαγιά της προεπαναστατικής περιόδου. Λόγιοι κληρικοί, όπως o Άνθιμος Γαζής και ο Νεόφυτος Δούκας, καθιστούν την πόλη αυτή το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο διάδοσης των ευρωπαϊκών Ιδεών στην Ελλάδα, ενώ η οικονομική ανάπτυξη ελληνικών εμπορικών εταιρειών ευνοεί τη χρηματοδότηση ελληνόγλωσσων σχολείων.

 

Ανάλογη δραστηριότητα συναντάται και σε άλλα μέρη της κεντρικής Ευρώπης. Έλληνες που καταφέρνουν να διαφύγουν από την Κύπρο, τη Σμύρνη, τη Ρόδο, την Ήπειρο, από τη σφαγή της Χίου και άλλα μέρη της Ελλάδας βρίσκουν καταφύγιο στη Μασσαλία και στην Τεργέστη, ενώ οι ελληνικές κοινότητες στην Ανκόνα και στο Λιβόρνο χρηματοδοτούν αποστολές παρέχοντας στους ήρωες του '21 όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα. Και είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων της διασποράς που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της χώρας μας, μαχόμενοι, μαζί με τους εξεγερμένους αδελφούς, «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Δύο αιώνες μετά την Επανάσταση, o άσβεστος πόθος για ελευθερία που μας εμφύσησαν οι αγωνιστές της, η αγάπη τους για την πατρίδα και η απαράμιλλη αυτοθυσία τους αποτελούν την πυξίδα, με την οποία καλούμαστε να πορευθούμε σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον με διαρκείς εντάσεις. Η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό Κράτος Δικαίου, στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σταθερό παράγοντα ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα μας ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, προφυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της και απαντά αποφασιστικά στην τουρκική επιθετικότητα, με γνώμονα την πιστή εφαρμογή των αρχών του διεθνούς δικαίου. Και αν η εθνική μας ανεξαρτησία θεωρείται σήμερα αδιαμφισβήτητη, το ίδιο αδιαμφισβήτητη παραμένει η προσήλωσή μας στην προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η θωράκιση της ασφάλειάς μας.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η κρίση του κορωνοϊού που δοκιμάζει, εδώ και έναν χρόνο, τον πλανήτη ολόκληρο, δεν μας επιτρέπει να προσδώσουμε στους επετειακούς εορτασμούς για την συμπλήρωση δύο αιώνων από την εθνική μας Επανάσταση τη λαμπρότητα που της αρμόζει. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να νιώθουμε περήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και αισιόδοξοι για όσα πρέπει να δημιουργήσουμε αύριο.

Όλοι εσείς, Έλληνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που ζείτε στο εξωτερικό χωρίς ούτε στιγμή να λησμονείτε την Ελλάδα, που προκόβετε σε τόπους μακρινούς και αντιμετωπίζετε τις σύγχρονες προκλήσεις, είστε άξιοι πρεσβευτές του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Και το παράδειγμά σας αποτελεί λαμπρή δικαίωση εκείνων που το 1821 αγωνίστηκαν με ηρωισμό, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Χρόνια πολλά.

 

2021-03-10_10-25-10

2020-06-05_12-52-34

2021-03-23_12-46-29

Αγαπητοί φίλοι !

 

Προωθούμε ενημέρωση από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, εκπρόσωπος για τη Ρωσία της οποίας διατελεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ με την Μάρα Καλούδη, 22:00 (ώρα Ελλάδας) 

Κάθε Κυριακή στις 22:00 οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν ηχογραφήσεις θεατρικών έργων από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο, που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ραδιοφωνία στο παρελθόν, συμβάλλοντας δυναμικά στη διάδοση της Τέχνης του Θεάτρου.Διαφορετικές γενιές Ελλήνων ηθοποιών που αγαπήθηκαν από το κοινό «δίνουν φωνή» σε αιώνιους θεατρικούς ήρωες, διαμορφώνοντας ένα ρεπερτόριο που καλύπτει ευρύ φάσμα της παγκόσμιας θεατρικής λογοτεχνίας.

 

https://program.ert.gr/webradio-frame/details.asp?id=48&pday=2&tid=3059402&fbclid=IwAR3RXyXpC0rkDJ67aLQBIGGxoQqOp2sPYMVMq0b0Tf2m2SSQRs1eDosNyWU

 

Με εκτίμηση,

Γενική Γραμματεία του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ

Website: http://amis-kazantzaki.gr/

Fb:      http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ με την Μάρα Καλούδη, την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 στις 22:00 (ώρα Ελλάδας)

στο ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (90,9 FM ή 95,6 FM ) ή μέσω Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

1821-2021 / 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

"...Το παραμύθι εσύ που μου στοράς δεν είμαι.Είμαι ένας άνθρωπος απλός.Μοχτώ να βάλω λίγα γερά, χοντρά θεμέλια στην Ελλάδα: Σχολειά, Δικαιοσύνη και Αρετή και Τάξη!Αυτά είναι τα θεμέλια!Στον άγιο τούτο τόπο ήρθα εγώ παιδί μου, δώρο κρατώντας το ακριβό, το Αλφαβητάρι!"

Η φυσιογνωμία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από την πένα του Νίκου Καζαντζάκη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα έργο γραμμένο στην αρχή του εμφυλίου πολέμου, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 1946. Τριάντα χρόνια αργότερα το 1976 ανέβηκε και πάλι στο Εθνικό, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού. Η ίδια παραγωγή επαναλήφθηκε τη θεατρική περίοδο 1981-1982 και ηχογραφήθηκε για την εκπομπή "Το Θέατρο της Τετάρτης". Μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1981.

Ραδιοσκηνοθεσία: Στέλιος Παπαδάκης
Μουσική σύνθεση: Μίκης Θεοδωράκης
Επιλογή μουσικής: Ολυμπία Κυριακάκη Λουκίσσα
Ηχοληψία: Βάγιας Αποστόλου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Στο ρόλο του Καποδίστρια ο Νίκος Τζόγιας, Θάνος Αρώνης- Υπηρέτης , Θάνος Καληώρας- Σπιούνος, Ζώρας Τσάπελης- Μακρυγιάννης, Θόδωρος Μορίδης- Κολοκοτρώνης, Λυκούργος Καλλέργης- Παπαγιώργης, Τρύφων Καρατζάς- Γιωργάκης Μαυρομιχάλης, Γιάννης Αργύρης- Κωνσταντής Μαυρομιχάλης, Τάκης Βουλαλάς- Γκίκας, Χρήστος Βαλαβανίδης- Διαλάλης, Τάσος Χαλικάς- Παυλής, Σπύρος Μαβίδης- Αστυνόμος, Αλέκα Κατσέλη- Γριά Σουλιώτισσα,Κάκια Παναγιώτου, Μαρία Μοσχολιού, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη- χορός

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

 

 2021-03-23_12-42-05

«Μπόρχες και Καζαντζάκης: Δυο άνθρωποι, ένας λαβύρινθος.»

Ομιλήτρια: Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου, Πρόεδρος του Τμήματος Αργεντινής της ΔΕΦΝΚ και του "Nostos Argentina" (https://www.facebook.com/nostos.argentina).

Διάλεξη μέσω Zoom στις 26/3/2021 00:00 μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος (τα μεσάνυχτα την βραδιά στις 26 με 27 Μαρτίου 2021) .

Η διάλεξη θα γίνει στα ισπανικά.

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/LpRpjVsrDZnGS9rY6

 

 

Με εκτίμηση,

Γενική Γραμματεία του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ

Website: http://amis-kazantzaki.gr/

Fb:      http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

 

2021-03-23_12-42-26

 

Καλησπέρα σας,

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου 2021), σας προωθούμε το ποίημα του Νίκου Καζαντζάκη για τον Αλέξανδρο Δελμούζο που είχε την ευγενική καλοσύνη η Δρ. Μαρία Φλετορίδου να μας αποστείλει.

 

Με εκτίμηση,

Γενική Γραμματεία του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ

Website: http://amis-kazantzaki.gr/

Fb: http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ : 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021  

 Τις μέρες που γινόταν η δίκη για τα ''Αθεïκά του Βόλου'' στο Ναύπλιο, τον Απρίλιο του 1914, οι περισσότεροι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο στη δοκιμασία των Πρωτομαστόρων της εκπαιδευτικής και ιδεολογικής μας  Αναγέννησης. Ο Νίκος Καζαντζάκης, που έγραφε τότε με το ψευδώνυμο Πέτρος Ψηλορείτης, αφιέρωσε στον Αλέξανδρο Δελμούζο (1880-1956) το πιό κάτω ποίημα:

                                                                του αγαπημένου μου Α. Δελμούζου

                   Η ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ  

Κι αν όλοι τρέμουν σκλάβοι μεσ' τα χιόνια, λεύτερη εγώ μεσ' τ' όνειρό μου κραίνω τη γνώμη άφοβα και μ' άνθια ραίνω το χώμα μου και νοιώθω χελιδόνια να μου σπαθίζουν την καρδιά κι αηδόνια να μου βαράν τη μέση. Απ' το σκασμένο φλούδι μου θριαμβικό χυμάει, ζεμένο σε γέρανους, περδίκια, σπουργιτόνια, το ψίκι της κλεμένης Πριγκιπέσας. Να, τους ανθούς μου ασώτεψα να διώξω το φόβο από τις άνανθες κορφές σας, ω φρόνιμοι, τανυώντας το άγιο τόξο της τρέλλας. Τί αν μαδώ χλωμή στ' αγιάζι; Φέρνω το μήνυμα και δε με νοιάζει!

                                   ΠΕΤΡΟΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ                                

Γιάννης Μουγογιάννης, Τα προηγηθέντα της δίκης του Ναυπλίου. (Ανάτυπο από το περιοδικό ''ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ''), Βόλος 1978, σ. 21.  

2020-06-05_12-43-01

O οργανισμός "Εύξεινος Λέσχη" με έδρα τη Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στις 19:00 (Ώρα Ελλάδας), 20:00 ώρα. (Ώρα Μόσχας), Διαδικτυακό πρόγραμμα "Η συμβολή των Ελλήνων του Πόντου στην Εθνική Παλιγγενεσία", αφιερωμένο στην 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!

 

Ομιλούν:

Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Επικεφαλής. Τμήμα Ποντιακών Σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Θεοδόσιος Κυριακάκης, Διδάκτωρ, Λέκτορας, Τμήμα Ποντιακών Σπουδών

Παρακολούθηση στο σύνδεσμο

https://youtu.be/htJMditOV-4

http://efxinospontos.gr/.../7063-ekdilosi-tis-efkseinou...

2021-03-15_11-17-48

Παρατίθεται επίκαιρη ενημέρωση από το Σύλλογο Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου.

Τεύχος 20, 21 Μαρτίου 2021

2021-03-23_12-49-57

2021-03-23_12-50-16

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00, διοργανώνουν Βραδιά Ποίησης για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), την επίσημη Έλευση της Άνοιξης (Εαρινή Ισημερία 21/3) και την Ελευθερία - με την ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου, 25ης Μαρτίου, και των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του 1821. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο συλλόγων ΣΠΕΚ και ΕΛΚ.

 

Εικοσιπέντε (25) εκλεκτά Μέλη και Φίλοι των δύο αδελφοποιημένων Συλλόγων συμμετέχουν με απαγγελία ποιημάτων ειδικά επιλεγμένων για την εκδήλωση. Στο τέλος θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με θέμα «Το μήνυμα της ελευθερίας μέσα από την ποίηση». Μεταξύ των απαγγελιών θα προβληθούν ειδικά μουσικοποιητικά βίντεο - αφιερώματα.

 

Η εκδήλωση προβάλλεται ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και το Κανάλι YouTube του ΣΠΕΚ και η μέγιστη διάρκεια της υπολογίζεται στα 80 λεπτά. Καλώς να ορίσετε συμμετέχοντας με σχόλιά σας / μηνύματα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολουθείτε ζωντανά από τα παρακάτω μέσα:

 

-Κανάλι YouTube Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου: https://www.youtube.com/channel/UCRcoaFKTa8w03Rwo8CDsIoA...

 

-Σελίδα Facebook Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου:

https://www.facebook.com/helleniccypriotculturalassociation

 

Μαγνητοσκοπημένο και μονταρισμένο βίντεο της εκδήλωσης θα δημοσιευτεί έπειτα στον διεθνούς φήμης διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.orgόπου και θα παραμείνει προς θέαση και χρήση.

 

Συμμετέχουν οι κάτωθι συγγραφείς - ποιητές με σειρά εμφάνισης:

 

  1. Κυριάκος Στυλιανού
  2. Κυριάκος Χαραλαμπίδης
  3. Χρίστος Χατζήπαπας
  4. Κώστας Κατσώνης
  5. Κώστας Βασιλείου
  6. Χρίστος Αργυρού
  7. Νεόφυτος Παπαλαζάρου
  8. Αλεξάνδρα Γαλανού
  9. Γιώργος Πετούσης
  10. Τάσος Αριστοτέλους
  11. Βασίλκα Χατζήπαπα
  12. Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου
  13. Εύα Νεοκλέους
  14. Τίτος Χριστοφίδης
  15. Αλάσιος-Ανδρέας Χρυσάνθου
  16. Ιφιγένεια Μετόχη
  17. Κυριακή Δράκου
  18. Μαρία Χρυσοστόμου Βασιλείου
  19. Ιάσων Σταυράκης
  20. Λένια Τακούσιη
  21. Κατερίνα Κωνσταντίνου-Μάτσιου
  22. Αντώνης Πιλλάς
  23. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
  24. Ρούλα Ιωαννίδου-Σταύρου
  25. Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

 

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης είναι η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια, την παρουσίαση και το συντονισμό της ποιητικής βραδιάς. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ και Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης.

Το Δικό σου Βιβλίο με τον ΣΠΕΚ

2021-03-23_12-50-44

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ΣΠΕΚ γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης προσφέρει για 2 μήνες σε Ελληνόφωνες νέες και νέους τη δυνατότητα να εκδώσουν τις ποιητικές τους συλλογές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές και υψηλά κόστη απόδοσης. Αν είστε μεταξύ 17 και 37 χρόνων μια σειρά πολυτελών εκδόσεων σας περιμένει! Η εορταστική περίοδος αρχίζει σήμερα και λήγει 22/5/2021. Επωφεληθείτε στέλνοντας σήμερα μήνυμα στο info@cultural-association.org

Το Βίντεο από την Κοπή Πίτας 2021 του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ διοργάνωσε ζωντανή, διαδικτυακή εκδήλωση τηρώντας το έθιμο για την Κοπή Πίτας (Βασιλόπιτας) του ΣΠΕΚ καλωσορίζοντας το 2021 (5.1.2021). Παρόντες ήταν οι συγγραφείς του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, των οποίων τα βιβλία κυκλοφόρησαν το 2020 με τον ΣΠΕΚ και τις εκδόσεις Αρχύτας. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της εφαρμογής ΖΟΟΜ και προβλήθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube του ΣΠΕΚ. Το βίντεο καταγράφηκε και το μονταρισμένο του αρχείο είναι το παρόν. Το συγκεκριμένο βίντεο περιλαμβάνει ευχές, ποίηση, ιστορίες, έθιμα, ήθη, τραγούδια και μουσική. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.

 

Συμμετέχουν οι: 

  • Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου 
  • Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ 
  • Τίτος Χριστοφίδης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος 
  • Γιώργος Πετούσης: Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού "Βασίλης Μιχαηλίδης" 
  • Σίλια Χριστοδούλου: Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια 
  • Κωνσταντίνος Μακρής: Ψυχολόγος - Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής 
  • Κυριακή Δράκου: Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής 
  • Μάριος Μιχαήλ: Στρατιωτικός 

Κώστας Γεωργιάδης: Εκπαιδευτικός - Φιλόλογος

"Ψυχοστασία" | Βύρων Λεοντάρης

*ποιητικές επιλογές ΣΠΕΚ* 

2021-03-23_12-51-04

Να ‘χυνες τα χέρια σου

μέσα σ’ αυτή τη φοβερή πληγή

ν’ απίθωνες μιαν υγρασία φιλιού στο μέτωπό μου

μ’ ένα χαμόγελο να μου έπλενες τα μάτια

κόρη με τα χρυσάνθεμα μαλλιά

χέρια από αγιόκλημα/αίμα πνιγμένο μες στα γιασεμιά

άνοιξη ανάμεσα στα χέρια της Αγάπης

Να ‘σκυβες με μια θάλασσα φτερούγα πάνω μου

Θα σε κρατούσα σαν φλύαρο νερό στις φούχτες μου

σαν φυλλωσιά από άστρα.

Θ’ ανέμιζα, έπειτα, το φόρεμα της αστραπής σου στον κόσμο

κατάματα στο θάνατο προτού χυθώ

βροχή απ’ τα μάτια μου στα μάτια σου

βροχή απ’ το σώμα μου στο σώμα σου…

Έπειτα θα μπορούσα ακόμα και να σε ξεχάσω

αίμα πνιγμένο μες στα γιασεμιά

ανοιξη στα χέρια της Αγάπης.

Μα έχεις και συ ανάμεσα στα φρύδια/την ίδια σπαθιά πίκρας

τον ίδιο κόμπο υπομονής στα χείλη σου δαγκώνεις

καίει τα χέρια σου ο ίδιος λυγμός τιμόνι-Πρόσεχε!

Τρέμεις σαν δάκρυ σε βασανισμένο βλέφαρο

η κόμη σου αντηχεί στον άνεμο-μια μυρουδιά δαφνόφυλλου

υποφέρεις από νιότη….

Έχεις και συ την ίδια ουλή ανάμεσα στα φρύδια.

Ακόμα ένα βουνό, ακόμα ένα βάλτο

να πηδήσουμε κι αυτό το κύμα

να περάσουμε κι αυτή τη πτυχή αηδίας

ακόμα ένας χειμώνας, ακόμα μια άνοιξη

ακόμα ένας σφυγμός

Τα χέρια σου μυρίζουνε τα μανταρίνια όλης της γης

συνωμοσία χαμόγελου ξυπνάει στο πρόσωπό σου.

Δε θα βουλιάξεις! Στις κακοτοπιές

ένας ήλιος σε κρατάει από τις μασχάλες.

2020-06-05_12-52-34

2021-03-23_13-06-01

2021-03-23_13-06-18

Διαβάζουμε το E-Book "Βραβείο Επιστήμης 2020 ΣΠΕΚ: Δημήτρης Ψάλτης" που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ προκειμένου να τιμήσει τον εκ Σερρών Δημήτριο Ψάλτη, Καθηγητή Αστρονομίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αριζόνα των ΗΠΑ, και παρολίγο Νομπελίστα για το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής, στον οποίο ο ΣΠΕΞ απένειμε το Βραβείο Επιστήμης για το 2020. Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν, ελεύθερα προς μελέτη και αξιοποίηση από το site www.cultural-association.org, αλλά και από την Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη με κωδικό ISBN:978-618-85324-0-3. Επιλέγουμε τον παρόντα σύνδεσμο για να διαβάσουμε το E-Book Βραβείο Επιστήμης 2020!

Την Πέμπτη, 17 Δεκέμβρη 2020, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τελετή απονομής του ‘Βραβείου Επιστήμης’ με τον καινοτόμο τρόπο της ψηφιακής τηλε-Τελετής. Τίμησε τον εκ Σερρών Δημήτριο Ψάλτη, Καθηγητή Αστρονομίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αριζόνα των ΗΠΑ, και παρολίγο Νομπελίστα για το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής και για το έτος 2020.

 

Η αυτόνομη Κριτική Επιτροπή/ Κ.Ε. του ΣΠΕΚ για το Βραβείο αυτό έκρινε το επίτευγμα του Καθηγητή Δ. Ψάλτη αξιοθαύμαστο και τον ίδιο άξιο συνεχιστή μεγάλων αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων του παρελθόντος. Απέδειξε ότι ο πολιτισμός, η οικονομία και ακόμα ο κοινωνικός ιστός ενός τόπου και γενικά της οικουμένης, συνεχίζει να αντέχει χάρη στις ανακαλύψεις και τις λύσεις που δίνει η Επιστήμη. Εργάζεται με μέθοδο για πάνω από δύο δεκαετίες και αποδεικνύει διεθνώς ότι ‘’η Ελλάδα προσφέρει διαχρονικά και διαχωρικά στην ανθρωπότητα’’· αν και μικρή χώρα δεν έχει να ζηλέψει αν συγκριθεί με άλλες μεγάλες που διαθέτουν ισάξιους επιστήμονες και πλούσιους πόρους.

 

Συγκεκριμένα, διευθύνοντας μια ομάδα 300 ερευνητών και έχοντας φωτογραφίσει με σύγχρονα και ισχυρά ραδιοτηλεσκόπια δύο απόμακρες Μαύρες Οπές του Διαστήματος, επιβεβαιώνει τη σχετική θεωρία του Αϊνστάιν, ο οποίος ναι μεν είχε αποσπάσει το 1915 το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής, αλλά η θεωρία του ανέμενε, από τότε και για έναν αιώνα, έναν νέο επιστήμονα με σύγχρονα μέσα για να τη δικαιώσει.

 

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με το ‘Βραβείο Επιστήμης’ για το 2020 στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι οι άξιοι πρέπει να τιμώνται, το δε έργο τους να διαλαλείται, ώστε να είναι φάρος για τους νέους μας, τις νέες γενεές - πόσο μάλλον που το έργο αυτό διανοίγει φωτεινούς ορίζοντες στην επιστήμη, στη γνώση, στην Ανάπτυξη και ως πρότυπο θα το ακολουθούν επιστήμονες, προς όφελος των ιδίων αλλά και του κόσμου. Η αυτόνομη Κριτική Επιτροπή του Θεσμού ‘ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ’ του ΣΠΕΚ, πιστεύει ότι ο σεμνός και σπουδαίος Έλληνας επιστήμων Δημήτριος Ψάλτης δεν θα αργήσει να τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής.

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής:

Δρ Στράτος Στυλιανίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Αντιπρόεδρος Επιτροπής:

Δρ Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, πρ. Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Μηχανολόγος Μηχανικός.

 

Μέλη Επιτροπής

 

Δρ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

 

Δρ Πέτρος Μ. Καρεκλάς, πρ. Γενικός Διευθυντής Υπουργείων: α) Παιδείας και Πολιτισμού, β) Άμυνας, γ) Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Προήδρευσε των Επιτροπών για την ίδρυση των Πανεπιστημίων ΤΕΠΑΚ και ΑΝΟΙΚΤΟY ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ. Είναι Επίτροπος του Ερευνητικού Ιδρύματος ‘Ινστιτούτο Κύπρου’. Δήμαρχος Κυθραίας. Οικονομολόγος.


Δρ Πάνος Ραζής, Καθηγητής Φυσικής, Πανεπ.Κύπρου, Επιστημονικός Εκπρόσωπος Κύπρου στο CERN, Μέλος European Strategy, τ.Πρόεδρος Δ.Ε. Ανοικτού Παν/μίου.

Βάσος Αριστοδήμου, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Δ/ντής εταιρείας πληροφορικής NETinfo Plc.

 

Δρ Ανδρέας Αθηενίτης, Καθηγητής Μηχανολογίας, Concordia University, Καναδάς.

 

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Μαθηματικός, Καθηγητής ΜΙΜ (Ε.Ε., Ενέργεια, Στατιστική), Πρώην Πρόεδρος Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου και Ινστιτούτου Ερευνών ‘ΚΤΙΣΙΣ’ και γραμματέας της Επιτροπής.

 

Ο συντονισμός της ψηφιακής εκδήλωσης έγινε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Μιλτιάδης και η Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά. Το Βραβείο, αγαλματίδιο, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης.

Εδώ παρακολουθούμε το βίντεο της τελετής βράβευσης "Βραβείο Επιστήμης"!

2021-03-23_13-11-59

2021-03-23_13-12-20

2021-03-23_13-12-40

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α., οι εκδόσεις Αρχύτας και το Διεθνές Βιβλιοπωλείο "Ψάρας" προχώρησαν πρόσφατα σε στρατηγική συμμαχία για την υποστήριξη και την προώθηση των συγγραφέων και των βιβλίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ εντός και εκτός Ελλάδας με τη δύναμη και ευελιξία του ηλεκτρονικού εμπορείου. Στη διάθεσή μας είναι τα καταστήματα www.psarasbooks.gr  και www.arxutas.gr για να παραγγείλουμε εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα τα εκλεκτά και αγαπημένα βιβλία των συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με ευελιξία πληρωμών και πλούσια δώρα. Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου www.cultural-association.org 

2021-03-23_13-20-45

Audiobooks: ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου μαζί με τις έντυπες εκδόσεις, αναλαμβάνει και την έκδοση ακουστικών - ηχητικών βιβλίων. Πρόκειται για μια σειρά ποιοτικών, εύχρηστων και οικονομικών βιβλίων, που αντέχουν στο χρόνο, με τη σφραγίδα του συγγραφέα τους και ISBN, τα οποία δύνανται να συνδυάζουν εικόνα και ήχο. Το δικό σου βίβλιο ταξιδεύει παντού με τον ΣΠΕΚ! Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο email: info@cultural-association.org

2021-03-23_13-21-00

Ε-Books: ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου παράλληλα με τις έντυπες εκδόσεις, αναλαμβάνει και την έκδοση ηλεκτρονικών βιβλίων. Πρόκειται για σύγχρονα, ψηφιακά, διαδραστικά, δυναμικά, ευέλικτα, διαχρονικά βιβλία, με τη σφραγίδα του συγγραφέα τους, ISBN, τα οποία μπορούν να συνδυάζουν ήχο, εικόνα, κίνηση και υπερυσνδέσεις. Το δικό σου βιβλίο ταξιδεύει παντού με τον ΣΠΕΚ! Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο email: info@cultural-association.org

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου 2021 | All Rights Reserved

www.cultural-association.org  |   info@cultural-association.org

2020-06-05_12-43-01

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας:

2021-03-09_14-47-33

Греческая молодежная вечеринка ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! 27 марта - https://www.greekmos.ru/oloi-mazi-27-03-2021/

Праздничный вечер, посвященный Дню национального освобождения Греции “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ”. 27 марта https://www.greekmos.ru/elefteria-i-thanatos-27-03-2021/

Общественно-научный форум к 200-летию Национально-освободительной революции греческого народа. 25-26 марта - https://www.greekmos.ru/200-let-gr-revol-forum-25-26marta/

Посол России в Греции Андрей Маслов: “Дань вкладу России в успех греческой революции”. - https://www.greekmos.ru/200-let-grecheskoy_revolucii_maslov/

Греческая революция 1821 года в зеркале русской поэзии - https://www.greekmos.ru/zerkalo_russkoy_poezii/

Большая греческая вечеринка в Порто Миконос 25 марта! - https://www.greekmos.ru/portomikonos-25-03-2021/

Набор в новую группу экспресс-курсов по греческому языку - https://www.greekmos.ru/express_course_2/

Открыта запись в детский сад “ΑΛΦΑΒΗΤΑ” на апрель - https://www.greekmos.ru/alfavita-april2021/

Новости Храма Всех Святых на Кулишках – https://www.greekmos.ru/hramkulishki_news/

2021-03-09_15-47-30

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

 

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2021-03-09_15-51-17

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

2021-03-01_13-59-49

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2

 ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2021-03-09_15-55-58

2 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-03-09_15-55-58

2021-03-01_14-06-07

2021-03-09_15-57-40

2021-03-01_14-06-28

2021-03-01_14-12-10

2021-03-01_14-13-43

2021-03-01_14-14-07

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου