www.ithominews.blogspot.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

29η προτεινόμενη παράσταση – «Ένα κρεβάτι για τρείς» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Αντρέ Ρουσσέν.

 ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ,

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Μόσχα, 21 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, να μυούμεθα άοκνα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε ένα νέα εγχείρημα, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού μας αυτού εγχειρήματος, ως εικοστή ένατη (29η) συνεχόμενη παράσταση προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει την παράσταση «Ένα κρεβάτι για τρείς», που βασίζεται στην κωμωδία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Αντρέ Ρουσσέν.

Ο Αντρέ Ρουσσέν γεννήθηκε στη Μασσαλία στις 22 Ιανουαρίου του 1911. Γόνος μιας αρχοντικής οικογένειας δικηγόρων και βιομηχάνων, ακολούθησε στην αρχή νομικές σπουδές, τις οποίες όμως δεν τελείωσε ποτέ.

Για δύο χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα "Η μικρή Μασσαλιώτισσα" και στα είκοσί του χρόνια, γίνεται μέλος της "Γκρίζας αυλαίας" του Λουί Ντικρέ. Η θεατρική αυτή εταιρεία ήταν από τις πρώτες θεατρικές ομάδες νέων της Γαλλίας, που είχαν σκοπό την θεατρική αποκέντρωση. Χάρη σε αυτές τις ομάδες η γαλλική επαρχία γνώρισε σπουδαίους θεατρικούς συγγραφείς. Επί δώδεκα χρόνια ο Αντρέ Ρουσσέν διηύθυνε αυτή την εταιρεία μαζί με τον Λουί Ντικρέ, ανεβάζοντας πενήντα θεατρικά έργα, άλλοτε παίζοντας και άλλοτε σκηνοθετώντας.

Στο Παρίσι πηγαίνει για πρώτη φορά το 1937 παίζοντας το έργο "Η δούκισσα του Αμάλφι", αμέσως μετά προσλαμβάνεται από το θίασο "Τέσσερις εποχές" με τον οποίο φτάνει να παίζει μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Το 1940 ξαναγυρίζει στη Μασσαλία και αναλαμβάνει και πάλι την διεύθυνση της "Γκρίζας αυλαίας". Τότε γράφει και το πρώτο του θεατρικό έργο: "Αμ-Στραμ-Γκραμ" που ανεβαίνει με την σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό Μισελίν Πρελ. Το έργο μετά από μια λαμπρή περιοδεία στις Κάννες, στη Λυών, και στην Ελβετία, καταλήγει το 1944 στο Παρίσι. Την ίδια επιτυχία γνωρίζει το 1945 και το δεύτερό του έργο "Ένα απλό κορίτσι". Το 1946 ανεβαίνουν τα έργα του "Ιωάννης ο Βαφτιστής" και "Αγία οικογένεια". Το 1947 γνωρίζει τεράστια επιτυχία με την "Μικρή καλύβα" που παίχτηκε στη Γαλλία για 1500 παραστάσεις, μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες και παίχτηκε σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες έρχονται η μία μετά την άλλη: "Τα αυγά της στρουθοκαμήλου", "Νίνα", με την Ελβίρα Ποπέσκκο και "La mamma". Παράλληλα έγραψε διάφορες μελέτες και δοκίμια και έδωσε πολλές διαλέξεις. Το 1973 γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας.

Πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1987.

https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=66603

ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΡΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ.

 

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ –

 «Ένα κρεβάτι για τρεις»

του Αντρέ Ρουσσέν.

 

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ένα κρεβάτι για τρεις

Έτος: 1977

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου 1977

Διάρκεια: 74'

Σκηνοθεσία: Κώστας Ρηγόπουλος , 

Tηλεοπτική Σκηνοθεσία: Σταύρος Ζερβάκης

Συγγραφέας: Andre Roussin

Σενάριο: Πλάτων Μουσαίος (μετάφραση κειμένου)

Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ

Ηθοποιοί: Κάκια Αναλυτή (Νίνα) , Κώστας Ρηγόπουλος (Αδόλφος) , Λευτέρης Βουρνάς (Ζεράρ Ντεβάλ) , Νίκος Παγκράτης (αστυνόμος) , Αντώνης Βασιλείου (Ρενέ Φεζάν Λαμούρ)

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%88%CE%BD%CE%B1_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B9_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82

 

Σχόλια/Πλοκή: 

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία, με τον αξεπέραστο Κώστα Ρηγόπουλο στις καλύτερες στιγμές του. Στο διαμέρισμα του γυναικοκατακτητή Ζεράρ Ντεβάλ εισβάλλει ο απατημένος σύζυγος Αδόλφος, η σύζυγος του οποίου, Νίνα, τον απατά με τον Ζεράρ. Ο Αδόλφος κρατά πιστόλι και σκοπεύει να δολοφονήσει τον Ζεράρ. Αναπτύσσεται διάλογος και ανδρική συναδελφική αλληλεγγύη. Στο διαμέρισμα εισβάλλει  η Νίνα, ιδιαίτερα εκδηλωτική και προστατευτική απέναντι και στους δύο, και στο σύζυγο και στον εραστή. Στη συνέχεια απολαμβάνουμε τις ατάκες, τη χημεία-σύμπραξη αυτού του απολαυστικού τρίο. Ειδυλλιακή σχέση και αρμονική συνύπαρξη.  

 

Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στους εξής συνδέσμους στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:       

https://archive.ert.gr/66919/  - μέρος 1

https://archive.ert.gr/66829/  - μέρος 2

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi__ena_krevati_gia_treis_toi_galloi_theatrikoi_siggrafea_antre_roissen.html

 

Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!! 

2020-10-07_16-12-32

 

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep_2020.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html

2020-07-21_19-04-09

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Μόσχα, 21 Οκτωβρίου 2020

2020-10-13_13-44-04

ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ
http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

Αγαπητοί φίλοι,


Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επιπρόσθετες εγγραφές σε καινούριο τμήμα αρχαρίων, που θα λειτουργήσει διαδικτυακά-on-line.

 

1ο  έτος

Γίνονται εγγραφές

Έναρξη μαθημάτων: 30 Οκτωβρίου 2020

Παρασκευή

18.00-21.00

Τατιάνα Παρασκευοπούλου

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 495 7084809/10, στα κινητά +7 495 5801520, +7 962 9635556 και  +7 9059105065 (WhatsApp).

 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru     

Καθηγήτρια η - Тατιάνα Παρασκευοπούλου

2020-10-13_13-37-55

Την περίοδο 1997-2002 έζησε στην Ελλάδα, όπου αποφοίτησε από σχολείο μέσης εκπαίδευσης και παράλληλα δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε παιδιά ρωσόφωνων δημοτικών τάξεων.

 2002-2006 – σπουδές στο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Μόσχας «Krupskaya» με ειδίκευση Γλωσσολόγος, δάσκαλος ελληνικής, που ειδικεύεται στη θεωρία και τις μεθόδους διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πολιτισμών.

2006-2007 Εργασία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα.

2007-2008 Εργασία στην ελληνική εταιρεία "Promiteas".

2008 - μέχρι σήμερα εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα.

Από το 2002 διδάσκει ελληνικά σε παιδιά και ενήλικες.

Σάς περιμένουμε !!!Εγγραφές στην παραπομπή στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

ΑΠΟΔΕΙΞΗ / КВИТАНЦИЯ 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ /  ДОГОВОР

 

 Είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την αδιάκοπη λειτουργία των μαθημάτων μας και, σε περιπτωση εκτάκτων περιστάσεων, να τα μεταφέρουμε σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, όπερ και πρόσφατα πράξαμε.



2020-07-16_13-02-55


Ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του Ομήρου και του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, η γλώσσα των Αγίων Γραφών, των βυζαντινών χρονογραφημάτων, η γλώσσα του Σολωμού και του Κάλβου, του Παλαμά, του Ελύτη, του Ρίτσου, η γλώσσα που τεκμηριώνει και αντικατοπτρίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως της μέρες μας. Η γλώσσα, η οποία ομιλείται σε μία από τις, αναμφίβολα, σαγηνευτικότερες γωνιές του πλανήτη, τόπο απαράμιλλου κάλλους, αισθησιακής φυσικής ομορφιάς, αλλά και εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού, μοναδικών μνημείων, γενέτειρα διαχρονικών αξιών και ιδεωδών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, για ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών ανά τους αιώνες και δεν δύναται να αφήσει αδιάφορο και ασυγκίνητο και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή.
«Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας » (Θουκυδίδου, «Επιτάφιος Περικλέους») - αυτή η φράση αποτελεί πεμπτουσία της ελληνικής σκέψης, η οποία συνίσταται στον αρμονικό συνδυασμό του μέτρου, στην απλότητα, στο περιεχόμενο, στην ομορφιά, στην αυθεντικότητα, στην πραγματική αρετή.
   Αναλυτικότερη ενημέρωση για τα τμήματα ελληνικής γλώσσας δύνασθε να αντλήσετε από τα εξής κάτωθι εδάφια του Δικτυακού Τόπου του Κ.Ε.Π. :
http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/
Ενημέρωση για τους καθηγητές μας και βίντεο-αποσπάσματα από τα μαθήματα δύνασθε να εντοπίσετε:
http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/teachers/
2020-07-16_13-03-55



Μάθετε την ελληνική γλώσσα – επισκεφθείτε την Ελλάδα, για να απολαύσετε το φυσικό κάλλος και τα πλούσια μνημεία, να γευθείτε τον αρμονικό συνδυασμό πληρότητας μορφής και περιεχομένου!
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 495 7084809/10, στα κινητά +7 495 5801520, +7 962 9635556 και  +7 9109045065 (WhatsApp), είτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru     
 

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΑΚΟΜΗ ΘΕΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ


Σάς περιμένουμε !!!


2020-07-11_15-39-18
2020-07-11_15-40-16
 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucente

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου