www.ithominews.blogspot.com

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!

2020-07-10_18-30-03         
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!
με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής
πλατφόρμας Zoom
Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον
εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο 
 Πέμπτη, 13  Αυγούστου 2020, ώρα 19.00

2020-07-10_18-23-41
Μόσχα, 12 Αυγούστου 2020
Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο καινούριο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!!, στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!
Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, online, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς θα συνδράμουμε στη διερμηνεία !!!  
2020-06-12_17-27-56
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! -  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος !!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα Zoom σάς προσκαλούμε στην πέμπτη online διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ! Σάς περιμένουμε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, ώρα 19.00, με την προβολή των ντοκιμαντέρ «ΜΟΡΦΟΓΈΝΕΣΗ» και «ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» του Έλληνα σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού Χρήστου Καρακάση

 Хρήστος Ν. Καρακάσης

2020-07-10_18-10-10

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός.
Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film and theatre direction.
Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις, Video art, Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ιδρυτής των εκδόσεων κουίντα και της κινηματογραφικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ Production . Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα.  Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF και από το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές οικολογικό και επιστημονικό πανόραμα της ΚΟΥΙΝΤΑ. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο  απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου. Αρθρογραφεί στο filmmaker και στο koyinta art emagazine.

«ΜΟΡΦΟΓΈΝΕΣΗ»

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους του Χρήστου Ν. Καρακάση.
Ταινία: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους.
Έτος παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 25
 

Σύντομη περίληψη:
Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Μάντικας μετατρέπει την φαντασία και την νόηση σε μια ποιητική της μορφογένεσης.
Είναι διπλωματούχος της Γαλλικής Κυβερνήσεως ( D.P.L.G ) με σπουδές στην Ecole Nationale Superieure d' Architecture ( U.P.1 ) των Παρισίων.
Οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές του συνθέσεις, η πρωτοτυπία των κατασκευών ,συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του.
Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το σίδερο και το γυαλί.
Δίνει μορφή στη χρυσή τομή της νοημοσύνης ενώ με τη βοήθεια των χρωμάτων ανάγει το ριζόχαρτο της αρχιτεκτονικής στον καμβά της μοντέρνας τέχνης.
 
«ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»
Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ν. Καρακάση
Ταινία: Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ.
Έτος παραγωγής: 2010.
Διάρκεια: 44΄

Σύντομη περίληψη:
Η τέχνη που ενώνει το λόγο και την κίνηση, είναι το θέατρο. Οι άνθρωποι που τελικά μπαίνουν βαθιά στη συνήθεια του θεάτρου δεν έχουν κάτι το χαρακτηριστικό. Αρκεί να παίξεις μια φορά, λένε, στη σκηνή και δε θα μπορείς ποτέ να ξεχάσεις την ομορφιά της εμπειρίας. Οι ερασιτέχνες, το λέει και η λέξη, είναι απλώς ερωτευμένοι με την τέχνη. Είναι τόσο ερωτευμένοι που δεν μπορούν να τη βάλουν στα πλαίσια μιας τυπικής συναλλαγής. Τη φυλάνε μακριά ·από την καθημερινή τους ζωή σαν ένα μεγάλο παράνομο έρωτα που μένει για πάντα κρυφός.Χαρακτηριστικό τους είναι το πάθος με το οποίο κάνουν θέατρο,·ο τρόπος που του δίνονται δίχως να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα. Παρακολουθήσαμε τη θεατρική Ομάδα “επί σκηνής” από την ανάγνωση τον Οκτώβριο του 2007 ως και την παράσταση ,και συζητήσαμε μαζί τους ως το επόμενο έργο τον Δεκέμβριο του 2009 ψάχνοντας να βρούμε τί ήταν αυτό που τους καθοδηγούσε.
Κείμενα Απόδοση Βασιλική Κάππα Μουσική Σύνθεση ΟΜΜΑ Βαγγέλης και Περικλής Μπουλουχτσής Βοηθός Σκηνοθέτη Λαμπρινή Παπαδημητρίου Σενάριο – Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης Forma 16:9 HD Duration 44 min Παραγωγή KOYINTA Production.
Πρεμιέρα στη Φινλανδία στην Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων: http://www.voreini.gr/?p=25558
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας: http://www.docfest.gr/downloads/vendors10/dm8.pdf
Προβολή στο Διεθνές φεστιβάλ της Φινλανδίας VAASA: http://www.voreini.gr/?p=40814       
2020-07-10_18-21-02

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων! Με το πέρας της προβολής θα έχετε τη δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της, τον Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση!!!
Σάς περιμένουμε στην πέμπτη προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, ώρα 19.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!
Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο  https://us02web.zoom.us/j/82555841816?pwd=L1NORFdqTU51ZFNBbkdJNUtZMDcvUT09 
Αναγνωριστικό συνεδρίου: 825 5584 1816
Κωδικός πρόσβασης: 937891

Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ?view_as=subscriber
καθώς και
στον κάτωθι σύνδεσμο στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook  https://www.facebook.com/teodora.giannitsi
2020-06-12_17-27-56
Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού
Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Σάς περιμένουμε !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
2020-06-12_17-46-53
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center
vkontakte: http://vk.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου