www.ithominews.blogspot.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

IV Διεθνές Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία - Ελλάδα. Μαζί ανά τους αιώνες " Konakovo (περιοχή Tver, Moscow Region)

<!--[if !mso]-->
-
<!--[endif]-->


29 Αυγούστου 2020 (από τις 12:00 έως τις 22:30)
Κεντρική παραλία
 
                                                                           Μόσχα, 17 Αυγούστου 2020

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στο IV Διεθνές Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία - Ελλάδα. Μαζί ανά τους αιώνες », το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου 2020 στην πόλη Konakovo της Περιφέρειας Tver [περίχωρα Μόσχας]. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών, φιλίας και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Το 2020 έχει ανακηρυχθεί Αφιερωματικό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, κάτι που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Παραδοσιακά, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας.
Εφέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε κατοίκους της Ρωσίας και της Ευρώπης.
Στο φεστιβάλ με καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Χορωδία (καλλιτεχνική διευθύντρια η εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικός Ινέσσα Εφραιμίδου) και το Χορευτικό Συγκρότημα (καλλιτεχνική διευθύντρια η Οξάνα Ρακτσέγιεβα με τη σύμπραξη του εν  Μόσχα αποσπασμένου εκπαιδευτικού Ευστάθιου Νικητόπουλου) του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφηγούνται την πολιτιστική, ιστορική και πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και επιδημιολογικής ασφάλειας.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
  • Γαστρονομική ρωσική-ελληνική έκθεση, όπου οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να «γευτούν την Ελλάδα».
  • Οι γνώστες της ιστορίας θα απολαύσουν θεματικές εκθέσεις και διάφορες δράσεις – master-classes.
  • Οι θαυμαστές των υπαίθριων δραστηριοτήτων θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις σε αθλητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Σόου ελικοπτέρου, πυροτεχνήματα, διαδραστικά σόου με φωταγωγίες και συναυλία γκαλά!

Στην γκαλά συναυλία λαμβάνουν μέρος το Κρατικό Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Παραδοσιακής Τέχνης "Ρωσία" – L.G. Zykina, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χορογραφικό Συγκρότημα "Σημύδα" - Ν.S. Nadezhdina, ο μοναχός της Μονής Pafnutevo-Borovsky, μοναχός Φώτιος (νικητής του τηλεοπτικού προγράμματος «Voice 4») και πολλοί άλλοι.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική δράση "Μαραθώνιος Καλών Πράξεων", οι συμμετέχοντες των οποίων: μαθητές πρώτης τάξης από πολυμελείς οικογένειες και οικογένειες και χαμηλού εισοδήματος οικογένειες, καθώς και εν γένει πολυμελείς οικογένειες, παιδιά με αναπηρία, ορφανά από την πόλη του Konakovo θα λάβουν δώρα και τιμή έκενεν. Στην τελετή θα παραστεί ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Εταιρείας (και τέως πρωθυπουργός της Ρωσίας) - Σ.Β. Στεπάσιν και πολλοί άλλοι.
Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το Γραφείο Δημάρχου της πόλης της Κέρκυρας (Ελληνική Δημοκρατία), την Κυβέρνηση της Περιφέρειας Τβερ και τη Διοίκηση της Πόλης Konakovo (περιοχή Tver).
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτιστικής Συνεργασίας Αγίου Σπυρίδωνα και την Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Εταιρεία της Παλαιστίνης.
2020-08-14_15-45-32.png
Στοιχεία επικοινωνίας διοργανωτών:
http://russgreecefest.com 
Τηλ. +7 (499) 499-16-80
e-mail: main_office@centerspyridon.ru
Παρουσίαση του φεστιβάλ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center
Отказаться от рассылки
<!--[if mso]-->
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου