www.ithominews.blogspot.com

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ !!ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! -

<!--[if !mso]-->
-
<!--[endif]-->

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ
ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!
ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -
ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!
Μόσχα, 3 Αυγούστου2020

Αγαπητοί φίλοι,
Όσο μένουμε σπίτι, αν και ήδη όχι απαραίτητα, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, το γνωστικό μας πεδίο, να αποκτούμε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα, να παραμένουμε σε φόρμα. Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! 

Παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δράσεις μας, διαλέξεις, λέσχες λόγου και  επικοινωνίας, μυούμενοι στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.
Σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας τελευταίων ετών, ήτοι κύκλους διαλέξεων, ημέρες Ελλάδας και διαδραστικά αφιερώματα, εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, επιστημονικές-λογοτεχνικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις !!! Σε όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις μας, προτείνουμε να μυηθούν στο θησαυρό και τον πλούτο του Ελληνικού Κόσμου, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, περιηγούμενοι στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυοτόπου μας.
Αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε βίντεο από τα εξής κάτωθι καλλιτεχνικά μας εγχειρήματα:
  • ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! 02.03.2019. Η πολυεπίπεδη 6ωρη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στη Βιβλιοθήκη № 29.  Μία ολόκληρη ημέρα σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος !!! Αλλά και ανάδειξης των κοινών σελίδων στην ιστορία των δύο κόσμων μας, των λαών μας, λαών με κοινή νοοτροπία, αντίληψη, με πνευματική-ιστορική-πολιτισμική κοινότητα !!!

Βίντεο
Δελτίο τύπου
 2020-08-03_12-51-45
  • ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ με ΕΜΠΝΕΥΣΗ 22.09.2018. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Ελλάδας βιώσαμε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα, αποκομίσαμε νέες γνώσεις, συσσωρεύσαμε εντυπώσεις, αναπτύξαμε διαπροσωπικές σχέσεις και συνάψαμε καινούριες φιλίες. Μία ολόκληρη ημέρα σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος   !!!

Βίντεο
Δελτίο τύπου
 2020-08-03_12-54-23
  • Ημέρα Μητρικής Γλώσσας - 21.02.2018. Η Ημέρα Μητρικής Γλώσσας συγκέντρωσε, συσοείρωσε περισσότερους από επτακόσιους (700) σπουδαστές των διαφόρων Ινστιτούτων και Σχολών του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Μόσχας, καλώντας τους να συζητήσουν, να ακούσουν να ενημερωθούν από ανθρώπους σε μητρική γλώσσα άλλη, πλην της ρωσικής, να γνωρίζουν, να μάθουν, να μυηθούν, να ανακαλύψουν νέες ξένες γλώσσες και πολιτισμούς.

Βίντεο
Δελτίο τύπου
2020-08-03_12-57-15
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
2020-06-04_16-06-38
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!
ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση και σύσσωμη η ομάδα του Κ.Ε.Π. στο πρόγραμμα «Pyatnitsa news» του τηλεοπτικού καναλιού PYATNITSA
Μεσούντος του καλοκαιριού και τα θερινά εντατικά τμήματα ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. μάς απογειώνουν και μάς μυούν στην Ελληνική Γλώσσα, στον Ελληνικό Λόγο, στον Ελληνικό Κόσμο, στην απύθμενου πλούτου Πολιτισμική Κληρονομιά της Ελλάδας !!!
2020-07-21_15-14-05
Η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση και σύσσωμη η ομάδα του Κ.Ε.Π. στο πρόγραμμα «Pyatnitsa news» του τηλεοπτικού καναλιού PYATNITSA. Μυούμεθα στην ελληνική γλώσσα, εμπεδώνουμε τις πρώτες απαραίτητες εκφράσεις, θα μάς αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμες όταν πατήσουμε το πόδι μας στην ελληνική γη. Προσπαθήστε να τις εμπεδώσετε και μην ξεχνάτε, το καλοκαίρι και η δυνατότητα να βρεθούμε σύντομα στην Ελλάδα μάς περιμένουν !!! Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα !!!
- Здравствуйте - Γεια σας
- Привет - Γεια
- доброе утро - Καλημέρα
- Добрый день - Καλημέρα
- Добрый вечер - Καλησπέρα
- Рад познакомиться - Χαίρω πολύ
- Как дела? - Τί κάνεις ;
- Что нового? - Τί νέα ;
- Добро пожаловать в Грецию - Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα
- Пока - Γεια

Και μην ξεχνάτε, Σάς αγαπάμε !!! Не забывайте, мы Вас очень любим !!!
2020-07-21_15-30-10

2020-06-05_12-52-34
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  
2020-07-21_15-31-38
  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή  http://www.hecucenter.ru/gr/library/
Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε, μεταξύ άλλων, σε ελληνική και ρωσική, το άρθρο της δ/ντριας του Κ.Ε.Π. διδάκτορος ιστορίας, Δώρας Γιαννίτση «ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΚΟΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»
2020-07-21_14-33-42
  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/
  • ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Π - http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/
2020-07-21_14-32-49


2020-06-05_12-52-34
2020-07-21_15-37-30
2020-07-21_14-34-46 
Μπράβο παιδιά, στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - ΚΕΠ με έδρα τη Μόσχα και στο Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π. !!!_βελτιώνουμε την τεχνική μας, διατηρούμε την φόρμα μας και απολαμβάνουμε την ανθρώπινη φιλία και επικοινωνία !!! Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020, χορεύουμε κάτω από τον έναστρο ουρανό, πριν ακόμη σκοτεινιάσει, στα εκπάγλου κάλλους πάρκα του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας "Lomonosov", στους περίφημους Λόφους των Σπουργιτιών ή λόφους του Λένιν, ως ονομάζονταν επί σοβιετικής εποχής ...!!! Το πνεύμα συλλογικότητας, συσπείρωσης. ενθουσιασμού, μέθεξης - κυριολεκτικά των μελών του Χορευτικού μας Συγκροτήματος, μάς συγκινεί !!! Μαζί μας και ο εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός Ευστάθιος Νικητόπουλος !!! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ και παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία και εις το επανιδείν !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!
2020-08-03_12-44-12
2020-08-03_13-03-16

Ознакомьтесь с нашими репетициями: Вторник, 28 июля 2020г.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ !!! Τα χαρούμενα πρόσωπά σας, το λαμπερό βλέμμα σας, το πνεύμα συσπείρωσης, ενότητας, ενθουσιασμού, που σάς διαπνέει και σάς χαρακτηρίζει, αποτελεί για εμάς εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, πραγματική πυξίδα, μάς χαροποιεί και μάς εμπνέει !!!
2020-07-13_14-24-21
Απολαύσατε, αγαπητοί φίλοι, μαζί με τους χορευτές μας τα βήματα του ικαριώτικου, της Βλάχας Νάξου, του ομάλ, του κότσαρι, του ούτσαϊ και του Σαμψών.  Συνεχίζουμε άοκνα και με συνέπεια !!!
Σας καλούμε να μετάσχετε !!! Για συμμετοχή και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη συντονίστρια του Χορευτικού μας Συγκροτήματος  Ελένη Τιμοθέου, κινητό +7 926 5323022, e-mailetimotheou@mail.ru , καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κ.Ε.Π. info@hecucenter.ru  και hcc@mail.ru  .
Αποστείλατε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ή την διεύθυνση σας στο skype, θα σάς καταχωρήσουμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας  !!!
Σάς παραθέτουμε συνδέσμους από τις πρόβες και τα μαθήματα της περασμένης Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 !!!

Χορός Καλαματιανό Νάξου

https://yadi.sk/i/k_r9BhSfzcZWuQ

Χορός Μπαϊντούσκα

https://yadi.sk/i/UN5rSWEEP2LJXQ
2020-07-28_11-54-50
Σάς παραθέτουμε συνδέσμους από τις πρόβες και τα μαθήματα της Τρίτης 14 ιουλίου 2020 !!!

http://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/video_s_zanyatijrepeticij_tancevalnogo_kollektiva_gkc.html
2020-07-13_15-47-54
2020-06-29_13-32-16
2020-07-21_15-52-51
Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!
ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Εις το επανιδείν, φίλοι μας !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμολύς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html
2020-07-13_15-10-06
2020-06-29_13-32-16
2020-07-21_15-52-51

 foto_20
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –
НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!
уже 15-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –
ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за первое полугодие 2020 год !!!
650 учащихся
24 языковые группы
11 площадок
48 проведенных мероприятий, среди которых лектории, мероприятия, посвящённые памятным датам, Национальным Дням, проектной деятельности [Греческий Разговорный Клуб, Встречая Интересных Людей, летнее кино по-гречески ]
6 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве
1 награда
30 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия
17 публикации в СМИ и многое другое!!!
МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!
2020-07-13_15-04-07
                                      foto_20                     
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –
ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!
15η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –
Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π.για το α΄ εξάμηνο 2020 !!!
650 σπουδαστές
25 τμήματα ελληνικής γλώσσας
11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας
78 διοργανωθείσες εκδηλώσεις
12 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στο Βλαντιβοστόκ
5 βραβεύσεις
76 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης
37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   
                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
2020-08-03_13-06-50
2020-08-03_13-07-09
2020-08-03_13-07-27
2020-08-03_13-08-08
2020-08-03_13-08-26
2020-08-03_13-08-46
2020-08-03_13-09-04
2020-08-03_13-09-22
2020-08-03_13-09-39
2020-08-03_13-09-58
2020-08-03_13-10-18
2020-08-03_13-10-38
2020-08-03_13-11-11
2020-08-03_13-11-33
2020-08-03_13-11-56
2020-08-03_13-12-12
2020-08-03_13-12-47
2020-08-03_13-13-14
2020-08-03_13-03-16
2020-08-03_13-13-36
2020-07-28_10-46-31
2020-06-05_12-52-34
2020-07-28_12-35-40
2020-07-28_12-35-54
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center
Отказаться от рассылки
<!--[if mso]-->
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου