www.ithominews.blogspot.com

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» - 56η ΣΥΝΕΔΡΙΑ


ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» - 56η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και το 2020 !!!

Μόσχα, 23 Μαρτίου 2020
Αγαπητοί φίλοι,
Συνεχίζοντας άοκνα, με τους ίδιους ρυθμούς, με επιτυχία συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ελληνικού εστιατορίου «Πόρτο Μύκονος», σε φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, με ελληνικούς ήχους, μεστά χρώματα και γραφικά ελληνικά τοπία ως μουσικό-εικαστική υπόκρουση, με τα μόνιμα τακτικά μέλη μας, αλλά και με καινούριους φίλους, η 56η συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά.

Φωτεινά πρόσωπα, λαμπερά χαμόγελα, ζωντανή, ειλικρινής, αβίαστη ανθρώπινη επικοινωνία, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ουσιαστικός διάλογος, χαρά, ενθουσιασμός, αίσθηση διάχυτης ευφορίας, ειλικρινούς φιλίας, ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων γύρω από έναν κοινό γνώμονα, την αγάπη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό.
2020-03-23_16-03-56
Η Λέσχη «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας, προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.
Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας τσάι, καφέ και ελληνικά γλυκά και μεζέδες με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.
qwe3
Το θέμα της πεντηκοστής έκτης συνάντησης της Λέσχης μας διατυπώθηκε ως εξής:
 «Ελληνικό Θέατρο: καταβολές, γέννηση, ανάπτυξη, διαφωτιστική αποστολή» - από τη διευθύντρια του Κ.Ε.Π., ιστορικό-ηθοποιό Δώρα Γιαννίτση. Συνάντηση μέσω skype με τον εξαιρετικό Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξανθούλη. Master-class με αναβιωμένη αρχαία ελληνική λύρα.  
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/ba/Seikilos.png/500px-Seikilos.png
Ο Επιτάφιος του Σεικίλου σε μεταγραφή. Πάνω από το κανονικό κείμενο του τραγουδιού φαίνεται η αλφαβητική μουσική σημειογραφία. / Эпитафия Сейкила (II век до н.э.). Эпитафия в транскрипции. Над обычным текстом песни появляется алфавитное обозначение музыки.
 
Λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις εξαιτίας του κορωναϊού και της αναβολής των νωρίτερα προγραμματισθεισών για τις 17 και 25 Μαρτίου 2020 παραστάσεων του καινούριου θεατρικού εγχειρήματός μας «АΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΜΥΗΣΙΣ», επικοινωνήσαμε με τον εξαιρετικό Έλληνα συνθέτη και πιστό καλό φίλο Νίκο Ξανθούλη με απευθείας σύνδεση μέσω skype και μυηθήκαμε στην αρχαία ελληνική μουσική, απολαύσαμε τους ήχους της αναβιωμένης αρχαίας ελληνικής λύρας, φτιαγμένης από τον θώρακα χελώνας, και μουσικά αποσπάσματα, που συνοδεύουν κείμενα των αρχαίων τραγικών και τη ληρικής ποιήτριας Σαπφούς.
Στη συνέχεια η διευθύντρια του Κ.Ε.Π., ιστορικός και ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, ανέπτυξε τη θεματική της γέννησης, ανάπτυξης του δράματος στην αρχαιότητα και της εμφάνισης του θεάτρου.
Η συνεδρία μας διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό, ζωντανό ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα, αναπτύχθηκε ενδιαφέρoντας, έντονος διάλογος και διαπροσωπική επικοινωνία. 2020-03-23_16-04-37
Εξαιρετικοί οικοδεσπότες η Ελένη Γιαννουλάτου και ο Γιάννης Κοσμίδης, ιδοκτήτες του «Πόρτο Μύκονος», τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική φιλοξενία, καθώς και την διευθύντρια του εστιατορίου Ναταλία Λάζαρεβα για την εποικοδομητική συνεργασία. Ο χώρος πραγματικά μάς εμπνέει...Επίσης, ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην εθελόντριά μας Γιελένα Λεσιόβα για την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξή της.
 2020-03-23_16-04-53
Με την ευκαιρία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους, όσοι συμμετέχουν στη Λέσχη Επικοινωνίας, συντονιστές και μέλη, μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις τους και με την παρουσία τους στηρίζουν αυτό το εγχείρημα ελληνορωσικής σύμπραξης και γέφυρας επικοινωνίας. Ήδη τρία χρόνια λειτουργεί δραστήρια η Λέσχη μας Διαλόγου και Επικοινωνίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κοινού απέναντι σε αυτό το εγχείρημα διατηρείται αμείωτο και ευρύνεται, μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.
2020-03-23_16-05-09
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση monogreek@gmail.com, καθώς και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/ (αρμόδια η σπουδάστρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Γιελένα Λεσιόβα).
Βίντεο και φωτογραφίες από τη συνεδρία μας δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο https://yadi.sk/d/ykCvJGlGKRqo0A 
Η θεματική της αρχαίας δραματουργίας είναι απύθμενη, μάς συγκινησε τόσο, που αοφασίσαμε ναντην συνεχίσουμε και την προσεχή συνεδρία μας την Κυριακή 5 Απριλίου 2020. Θερμή παρακληση να εημερώνεστε για τα νέ μας στα μέση κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/ 

Σας περιμένουμε, μην το χάσετε!
Με εκτίμηση,
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κ.Ε.Π.
2020-03-23_16-05-31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου