www.ithominews.blogspot.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ακύρωση εκδηλώσεων και απαγόρευση συναθροίσεων


Μόσχα, 27 Μαρτίου 2020
Αγαπητοί φίλοι,
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς ενημερώνει ότι λόγω των προσφάτως ληφθέντων από τις Ρωσικές Αρχές μέτρων περί ακύρωσης εκδηλώσεων και απαγόρευσης συναθροίσεων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού-Covid-19, τροποποιείται ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, δεδομένου ότι αρκετές εστίες διδασκαλίας θα παραμείνουν κλειστές. Δια τούτο ποτείνουμε στους καθηγητές και σπουδαστές μας να προβούν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία αξιοποιώντας οδηγίες στους εξής συνδέσμους στο Διαδίκτυο https://www.skype.com/ru/get-skype/

Κατωτέρω αποστέλλεται επικαιροποιημένο πρόγραμμα των μαθημάτων διδασκαλίας στα τμήματα του Κ.Ε.Π. και σε, περίπτωση περαιτέρω τροποποιήσεων, θα σάς τηρούμε ενήμερους και θα αποστέλλουμε και αναρτούμε επικαιροποιημένη ενημέρωση.
Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και ευχόμαστε σύντομα να είμαστε σε θέση να επανέλθουμε στις εστίες μας
Σας ευχαριστούμε θερμά που ζείτε και λειτουργείτε μαζί μας, που είστε κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και εμψυχωτής μας.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ !!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.


Mόσχα, 27 Μαρτίου 2020
          Αγαπητοί φίλοι !
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσει για την πρόσφατη έκδοση του πονήματος της διακεκριμένης Ελληνίστριας, διδάκτορος ιστορικών επιστημών, καθηγήτριας στην Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», θεμελιωτή των νεοελληνικών σπουδών στην Έδρα Νεότερης και Νεότατης Ιστορίας  Τατιάνας Νικίτινα «Оι Ρώσο-Ελληνικές Σχέσεις κατά τον 20ο αι.», [σειρά εκδόσεων Ιστορικής Σχολής  Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» 173/110, Εκδοτικός Οίκος «Алетейя-Αλήθεια», Αγία Πετρούπολη, 2020»].
Στο συγκεκριμένο βιβλίο συνοψίζονται έρευνες, δημοσιεύσεις και ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια της ερευνήτριας-συγγραφέως για ζητήματα των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Με βάση νέα στοιχεία του Αρχείου Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μελετάται και αποκωδικοποιείται η διαδικασία διαμόρφωσης των οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών την δεδομένη περίοδο.
Το βιβλίο περιέχει εξαιρετικά ενδιαφέρον, πλούσιο, αξιόλογο και προσβάσιμο στο ευρύ αναγνωστικό κοινό υλικό για τη ρωσική διπλωματία και το εθνικό απελευθερωτικό κίνημα στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα, για την ελληνική ομογένεια/διασπορά στη Νότια Ρωσία τον 20ο αιώνα, για τις ελληνο-σοβιετικές σχέσεις τον 20ο αιώνα, για τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας στην ιστορική προοπτική τους.
Παρατίθεται, στη ρωσική, κατάσταση βιβλιοπωλείων στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να προμηθευτούν το βιβλίο της Τατιάνας Νικίτινα:
  • Книжный Магазин «Москва», ул. Тверская, д. 8, стр. 1,
  • Книжный Магазин «Фаланстер», Малый Гнездниковский пер., д. 12/27,
  • Книжный Магазин «Циолковский», Пятницкий пер. 8,
  • Книжный Магазин «Буквышка», ул. Мясницкая 20,
  • Книжный Магазин «Библио-Глобус», ул. Мясницкая, д. 6/3, стр. 1
  • Книжный Магазин «У Кентавра», ул. Чаянова 15,
 καθώς και παρατίθενται στα στοιχεία επικοινωνίας του Εκδοτικού Οίκου http://aletheia.spb.ru/ ,  fempro@yandex.ru
 
Από καρδιάς συγχαίρουμε την ερευνήτρια-ιστορικό Тατιάνα Νικίτινα για την συγγραφή και έκδοση ενός τόσο αξιόλογου, χρήσιμου και επιβεβλημένου βιβλίου και της ευχόμαστε υγεία, ευεξία και περαιτέρω επιστημονικές δημιουργίες και επιτυχίες!  
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
Με εκτίμηση,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κ.Ε.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου