www.ithominews.blogspot.com

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)


12 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει σε ρεσιτάλ πιάνου της Ελληνίδας πιανίστας Μαριέττας Θεοτικού «Άλλοι δρόμοι», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ώρα 18.00, στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας, αίθουσα № 2 (4, Novaya Βasmannaya str., stroenie 1, metro station «Кrasnye Vorota»).

Οι συνθέσεις της καλλιτέχνιδος  έχουν σαν στόχο να ενώσουν την ελληνικότητα με τις πλέον πρόσφατες μουσικές κατακτήσεις της σύγχρονης μουσικής.
Στο έργο αυτό μπορεί να διακρίνει κανείς έντονα ελληνικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μουσικές κατακτήσεις. Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική μουσική πρόταση, ένα τόλμημα αναζήτησης για νέους «Άλλους δρόμους».
Πρόγραμμα της βραδιάς:
Α΄ ΜΕΡΟΣ
  1. Κρυφάκανθος
  2. Να΄ ταν αθάνατος
  3. Χαμόγελο χωρίς πρόσωπο
  4. Θα είναι κρίμα
  5. Ευδώρη
  6. Μόνος

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Β' ΜΕΡΟΣ
  1. Πεφταστέρια
  2. Κάβο ντόρο
  3. Βήματα
  4. Γύρνα
  5. Γιαχίν Μποάζ (Εμπνευσμένο από τον Κώδικα ντα βίντσι του Dan Brown)
  6. Απουσίες
Βιογραφία
Η Μαριέττα Θεοτικού γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006 απέσπασε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο σύνθεσης. Έχει λάβει μέρος σε Διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ παρουσιάζοντας τα έργα της. Το 2009 στο Δίπλωμα πιάνου παρουσίασε στο σύγχρονο μέρος δικό της έργο. Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων τη συμφωνική ορχήστρα και τη φιλαρμονική επί σειρά ετών. Έργα της βρίσκονται στην  Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.  Είναι καθηγήτρια Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων από το 2009 και πραγματοποιεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ( Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου, Καστοριάς, Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Κοζάνης, Καρδίτσας, Κοργιαλένιος βιβλιοθήκη Κεφαλονιάς, Διεθνής βιβλιοθήκη Cosenza Ιταλία, Cite Universite Παρίσι Γαλλία κ.α.) Στις συνθέσεις της συμπεριλαμβάνονται: 8 μεγάλα έργα για πιάνο, 10 χοροί για πιάνο, 5 χοροί για βιολοντσέλο και πιάνο, 5 χοροί για βιολί και πιάνο, 1 συμφωνικό έργο, Μουσική για θέατρο, κ.α.   
Μην το απωλέσετε! Σας περιμένουμε!

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, ώρα 18.00
Οίκος Εθνοτήτων της Μόσχας (αίθουσα № 2).
4, Novaya Βasmannaya str., stroenie 1
metro station «Кrasnye Vorota»
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
http://www.hecucenter.ru/gr/news/2019_stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls 
Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.)
ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» - 56η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και το 2020 !!!
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, ώρα - 19:00 !!!

Μόσχα, 12 Μαρτίου 2020
Αγαπητοί φίλοι,
Συνεχίζοντας άοκνα και το 2020, με τους ίδιους ρυθμούς, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει στην πεντηκοστή έκτη (56η) συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας. Η Λέσχη Διαλόγου και Επικοινωνίας , προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, σε καφετέρια, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.
qwe2
Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας ελληνικά εδέσματα, ροφήματα και ποτά, με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.
Η πεντηκοστή έκτη συνεδρίαση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00, στο ελληνικό εστιατόριο «Πόρτο Μύκονος» επί της οδού: 27, Sushevskaya str., building 2 (metro station “Novoslobodskaya/Mendeleevskaya”).  
qwe3
Το θέμα της πεντηκοστής έκτης συνάντησης της Λέσχης μας διατυπώθηκε ως εξής:
Συνάντηση με τον εξαιρετικό Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξανθούλη. Master-class σε αναβιωμένη αρχαία ελληνική λύρα.   
qwe4
Συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ειδικευμένος στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς Ευστάθιος Νικητόπουλος, και η διευθύντρια του ΚΕΠ, διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση.
qwe5
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής: https://hecucenter.timepad.ru/event/1282238/
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση monogreek@gmail.com, (αρμόδια η σπουδάστρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κυρία Γιελένα Λεσόβα), facebook: https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/
  qwe6
Σας περιμένουμε!
Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κ.Ε.Π.
qwe7

 Λεξικό- 56

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»  
Творческая встреча с ведущим греческим композитором Никосом Ксантулисом. Мастер-класс игры на воссозданной древнегреческой лире 
Συνάντηση με τον εξαιρετικό Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξανθούλη. Master-class σε αναβιωμένη αρχαία ελληνική λύρα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου