www.ithominews.blogspot.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ПΕΡΙΗΓΗΣΗ ανά τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!


Мόσχα, 17 Μαρτίου 2020
15 Μαρτίου 2020
ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ
μαζί με την Παιδική Βιβλιοθήκη  №22 «Λέων Κασσίλ»
 ПΕΡΙΗΓΗΣΗ ανά τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!
Αγαπητοί φίλοι!
Για άλλη μία φορά με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στην Παιδική Βιβλιοθήκη  της  Μόσχας № 22 «Λέων Κασσίλ» επί της οδού: 120, Leningradskoye shosse,  Moscow, metro station “Belomorskaya”, “Rechnoi vokzal”, “Hovrino” η πολυεπίπεδη 3ωρη ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!
Ήταν, πραγματικά, μία πολύμορφη, πολυεπίπεδη, σφαιρική ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στον  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, περιήγηση ιστορικό-γλωσσολογική, μουσικο-χορευτική-καλλιτεχνικήή !!!


Μία ολόκληρη ημέρα σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος !!! Αλλά και ανάδειξης των κοινών σελίδων στην ιστορία των δύο κόσμων μας, των λαών μας, λαών με κοινή νοοτροπία, αντίληψη, με πνευματική-ιστορική-πολιτισμική κοινότητα !!!
Το πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλάμβανε:
Με ιδιαίτερη χαρά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στην ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ώρα 12.00-15.00, σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στην Παιδική Βιβλιοθήκη  της  Μόσχας № 22 «Λέων Κασσίλ» επί της οδού: 120, 114, Leningradskoye shosse,  Moscow, metro station “Belomorskaya”, “Rechnoi vokzal”, “Hovrino”.

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Ελλάδας !!!
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

Μία εκδήλωση σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος.
Το πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλάμβανε:
  • Γνωριμία με τον ελληνικό κόσμο – κοινές σελίδες ιστορίας Ελλάδας -Ρωσίας (από τη δ/ντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση).
  • Παρουσίαση ελληνικής γλώσσας – παρουσίαση δράσεων και προγραμμάτων Κ.Ε.Π. (από τη δ/ντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση).
  • Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – καλλιτεχνικό πρόγραμμα και master-classes από το Χορευτικό Συγκρότημα και τη Χορωδία του Κ.Ε.Π. με επικεφαλής τον εν Μόσχα αποσπασμένο εκπαιδευτικό Ευστάθιο Νικητόπουλο.
Χαρούμενα βλέμματα, φωτεινά πρόσωπα, ζωντανή επικοινωνία, ειλικρινά, αβίαστα χαμόγελα, ζωηρά χειροκροτήματα !!!

Ιδιαίτερα μάς χαροποίησε η δραστήρια συμμετοχή των μικρών μας φίλων, των παιδιών, κατά τις δραστηριότητες master-classes ελληνικής γλώσσας και ελληνικών παραδιασικάων χορών.  Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τη θετική ενέργεια, τα συναισθήματα ανάτασης, χαράς, συσπείρωσης, ψυχικής ευφορίας που βιώσαμε και αποκομίσαμε αποχαιρετώντας τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης !!!  

Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την  ευγνωμοσύνη μας στη Διοίκηση της Βιβλιοθήκης  № 22 «Λέων Κασσίλ» για την εποικοδομητική συνεργασία και την καλοπροαίρετη διάθεση, σε όλους τους συμμετέχοντες και επικεφαλείς των Συγκροτημάτων μας και τα μέλη μας, στον εν Μόσχα αποσπαμένο εκπαιδευτικό  Ευστάθιο Νικητόπουλο, σε ολοπυς τους συμμετέχοντες και επισκέπτες-κοινό της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
Εις το επανιδείν, φίλοι μας !!
Κατωτέρω παρατίθεται αναλυτικό πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, φωτογραφίες και υλικό.
Пαρατίθεται σύνδεμος στο Διαδίκτυο με απευθείας βιντεοσκόπηση από την ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στο face-book:
Είμαστε μαζί – Είμαστε ένας Ενιαίος Κόσμος !!!

Με εκτίμηση,
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Kέντρου Ελληνικού Πολιτισμού -  Κ.Ε.Π.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου